Direct naar de content

Weekberichten 3 juni tot en met 10 juni

Opening Urban Future Global congres en persconferentie
Woensdag 5 juni, 09.00 uur
Ahoyweg 10

Wethouder Chantal Zeegers (o.a. Klimaat) opent het Urban Future Global Congres in Ahoy, een evenement waar duizenden stadsveranderaars van over de hele wereld naartoe komen om ideeën, kennis en inspiratie uit te wisselen over duurzaamheid in een stedelijke context. Rond 10.30 uur zal er een persmoment zijn met een formele overdracht van het Congres aan de loco-burgemeester van de Poolse stad Lódz, Adam Pustelnik, die de volgende gastheer wordt van het evenement. Vertegenwoordigers van media kunnen toegang krijgen door een mediapas aan te vragen. (Meer informatie: Rob Hageman, bestuursvoorlichter a.i. wethouder Zeegers, tel. 06 – 235 040 18)

Werkbezoek Albeda
Woensdag 5 juni, 14.00 – 15.00 uur
Albeda, Rosestraat 1101

Wethouder Natasha Mohamed-Hoesein (o.a. Armoedebestrijding en Schuldhulpverlening) is woensdag 5 juni uitgenodigd op het Albeda college. Naast onderwijs zet het Albeda zich op verschillende manieren in om de bestaanszekerheid van jongeren te bevorderen, o.a. door armoede en schulden onder studenten te bestrijden. Tijdens het bezoek gaat de wethouder in gesprek met docenten, mentoren en ondersteunde medewerkers van deze school over het omgaan met geldzorgen bij MBO-studenten. Het Albeda werkt samen met de gemeente Rotterdam en andere instanties om studenten te ondersteunen door o.a. door te verwijzingen naar professionele hulpverleners en het bieden van informatie over beschikbare subsidies en regelingen. Het onderwijs is een belangrijke plek om geldzorgen onder jongeren te signaleren en aan te pakken. (Meer informatie: Marije Romijn, bestuursvoorlichter wethouder Mohamed-Hoesein, tel. 06 – 413 165 24)

Dress for Succes
Woensdag 5 juni, 16.00 – 17.00 uur
Rijnhoutplein 4

Op woensdag 5 juni brengt wethouder Natascha Mohamed-Hoesein (o.a. Armoedebestrijding en Schuldhulpverlening) een bezoek aan de stichting Dress for Succes. Deze stichting helpt mensen met een laag inkomen om zelfredzaam te worden en hun kansen op de arbeidsmarkt te vergroten. Denk aan gratis representatieve kleding en kledingadvies voor een sollicitatiegesprek. Met miniworkshops geven zij praktische ondersteuning, maar dragen zij ook bij aan het zelfvertrouwen van de deelnemers. Het verbeteren van de arbeidspositie zorgt voor een betere financiële situatie en is daarmee een belangrijke schakel in het bestrijden van armoede in de stad. (Meer informatie: Marije Romijn, bestuursvoorlichter wethouder Mohamed-Hoesein, tel. 06 – 413 165 24)

Opening Jongerenhub Zevenkamp
Donderdag 6 juni, 18.00 uur
Ambachtsplein 141

Wethouder Faouzi Achbar bezoekt op donderdag 6 juni de kick-off van de jongerenhub in Zevenkamp. Tijdens deze middag wordt er samen met de jongeren gesproken over de inrichting en de programmering en mogen zij hun stem laten horen. Een belangrijke stap naar het realiseren van een jongerenhub. Dit doen de jongeren onder begeleiding van Gro-up. Zij zijn er om de jongeren te begeleiden, maar ook om hen te ondersteunen bij hun persoonlijke ontwikkeling en de jongerenparticipatie te stimuleren. Tijdens de kick-off  krijgen de aanwezigen muzikale optredens te zien en mogen ze een kijkje in het pand nemen om een indruk te krijgen hoe de jongerenhub er straks uitziet. (Meer informatie: Kim Hooning, plv. bestuursvoorlichter wethouder Faouzi Achbar, 06 – 222 126 10)

Prijsuitreiking Schools Re-inventing Cities (Minecraft Challenge)
Donderdag 6 juni, 11.15 uur
Obs De Provenier, Harddravestraat 7

Donderdag 6 juni spreekt wethouder Said Kasmi (o.a. Onderwijs) deelnemers toe van  het project Schools Reinventing Cities. Dit project is een samenwerking tussen de gemeente, Microsoft, C40 en IT Campus. Leerlingen tussen de 8 en 20 jaar uit het basisonderwijs, het voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs worden uitgedaagd om zelf te bouwen aan de toekomst, in dit geval de Rijnhaven, in ’s werelds populairste game: Minecraft. Door dit platform te gebruiken, werken jongeren samen – met elkaar, bestuurders en professionals – aan hun visie en ideeën over op de toekomst van hun stedelijke. (Meer informatie: Paul Tissingh, bestuursvoorlichter wethouder Kasmi, tel. 06 – 220 47 525)

Opening Heilige Huisjes Rotterdam 
Donderdag 6 juni, 16.00 – 18.30 uur
Paradijskerk, Binnenweg 25

Wethouder Said Kasmi (o.a. Cultuur en Evenementen) opent op donderdag 6 juni het festival Heilige Huisjes Rotterdam. Heilige Huisjes Rotterdam wil de drempel verlagen voor inwoners van de stad om hun religieus erfgoed te (her)beleven. Het festival met activiteiten in gebedshuizen biedt de kans om het religieus erfgoed bij een breed publiek onder de aandacht te brengen, een ondersteunend netwerk op te bouwen en nieuwe verbindingen met verschillende sectoren te creëren. De aandacht voor gebedshuizen is bedoeld om deze gebouwen te kunnen behouden voor de samenleving en toekomstige generaties. De ceremoniële openingshandeling vindt plaats in de Paradijskerk rond 17.20 uur. (Meer informatie: Paul Tissingh, bestuursvoorlichter wethouder Kasmi, tel. 06 – 220 47 525)

Starthandeling bouw De Slurf
Vrijdag 7 juni , 16.00 – 16.30 uur
Nabij Paradijslaan 89

Wethouder Chantal Zeegers (o.a. Bouwen en Wonen) geeft de aftrap van de sloop – deels renovatie van een van de oudste woonblokken met portiekwoningen van Rotterdam in Nieuw Crooswijk. Het gebouw uit 1922 betekende een enorme sprong in wooncomfort voor Rotterdammers na invoering van de allereerste Woningwet in 1901. De eisen van de tijd maken dat Woonstad nu nog een slag maakt, deels sloop-nieuwbouw, deels renovatie, met behoud van de uitstraling van de oude gevel aan de Paradijslaan. (Meer informatie: Rob Hageman, bestuursvoorlichter a.i. wethouder Zeegers, tel. 06 – 235 040 18)

DreamNight Blijdorp
Vrijdag 7 juni, 18.00 – 19.30 uur
Diergaarde Blijdorp Rotterdam

Vrijdagavond 7 juni is burgemeester Aboutaleb aanwezig bij DreamNight Blijdorp. Dit evenement vindt al 27 jaar plaats in Diergaarde Blijdorp voor chronisch zieke en/of gehandicapte kinderen en hun familieleden. De dierentuin wordt opengesteld zodat zij een onvergetelijke avond kunnen hebben. (Meer informatie: Lisette van Bale, bestuursvoorlichter burgemeester Aboutaleb, tel. 06 – 283 627 17)

Bloemhof Festival
Zaterdag 8 juni, 13.00 – 14.00 uur
Putseplein, achter basisschool De Sleutel.

Wethouder Faouzi Achbar (o.a. Samenleven) opent zaterdag 8 juni het Bloemhof Festival. Het festival biedt allerlei gratis activiteiten zoals knutselwerkjes, springkussens, voetbalchallenges, en een poppenkast. Er zijn culinaire lekkernijen van buurtbewoners, kleding-upcycling en een modeshow. Op het netwerkplein kun je mensen van verschillende wijkorganisaties ontmoeten. Muziek en optredens van een DJ, brassband, en dansgroepen zorgen voor extra sfeer. (Meer informatie: Kim Hooning, plv. bestuursvoorlichter wethouder Faouzi Achbar, 06 – 222 126 10)

Dit bericht is een update op: Weekberichten 3 juni tot en met 10 juni