Direct naar de content

Weekberichten 11 tot en met 17 september

Bouw uniek houtbouwproject Valckensteyn
Maandag 11 september, 11:00 uur
Burghsluissingel 100 in Pendrecht

Op maandag 11 september slaat wethouder Chantal Zeegers (Klimaat, Bouwen en Wonen) de eerste paal van het unieke houtbouwproject Valckensteyn in Pendrecht. Woonstad Rotterdam bouwt hier 82 huurwoningen in het middensegment en realiseert hiermee het grootste houtbouwproject in de sector in Nederland. Een combinatie van duurzaam en betaalbaar bouwen, met een fraaie openbare tuin voor de wijk, zonnepanelen op het dak en gasloze woningen. Ook is er aandacht voor natuur-inclusief bouwen. Omwonenden zijn uitgenodigd voor het eerste paal moment. Toekomstige bewoners worden kort voor het opleveren van het project bekend. (Meer informatie: Ekin Yazbahar-Sönmez, bestuursvoorlichter wethouder Zeegers, tel. 06 – 134 283 89)

Start project Bloeiende Lijnbaan
Maandag 11 september, 14.30 uur
Auditorium Hogeschool Inholland, Posthumalaan 90

Voor een bloeiend Rotterdams Lijnbaan-gebied gaan de studenten Integrale Veiligheidskunde van Hogeschool Inholland komend semester aan de slag. Dit is een gezamenlijk project met de gemeente en de ondernemers en vastgoedeigenaren van de BIZ Rotterdam Centrum. Van september tot december zullen de derde- en vierdejaars studenten interventies ontwerpen om de veiligheid en leefbaarheid op de Lijnbaan te verbeteren. Maandag spreekt burgemeester Ahmed Aboutaleb studenten en genodigden toe en ondertekent samen met Pauline Buurma (directeur Kernwinkelgebied Rotterdam Centrum) en Bart Combee (collegevoorzitter Hogeschool Inholland) de intentieverklaring. Klik hier voor het aanmeldingsformulier. (Meer informatie: Lisette van Bale, woordvoerder burgemeester Aboutaleb, tel. 06 – 283 627 17)

Opening Cultureel Seizoen
Dinsdag 12 september, 16.00 uur
Weelde, Marconistraat 39

Wethouder Said Kasmi (o.a. cultuur) reikt op dinsdag 12 september de gemeentelijke onderscheidingen de Doro Siepelprijs en de Cultuurpenning uit tijdens de jaarlijkse opening van het Rotterdamse culturele seizoen. Deze Cultuur- en Festivalborrel wordt traditiegetrouw georganiseerd door Rotterdam Festivals. De Doro Siepelprijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een Rotterdamse culturele organisatie of persoon die zich inspant voor het aantrekken van nieuw publiek. De Cultuurpenning wordt één keer per jaar toegekend aan een persoon die op cultureel gebied een uitzonderlijke prestatie heeft geleverd. (Media die bij dit moment aanwezig willen zijn worden verzocht zich vooraf aan te melden via Ingrid Adriaanse, bestuursvoorlichter wethouder Kasmi, tel. 06 – 391 161 35).

Werkbezoek aan Duisburg en Noord-Limburg
Donderdag 14 en vrijdag 15 september
Duisburg en Noord – Limburg

Wethouder Robert Simons (o.a. Haven) brengt op donderdag 14 en vrijdag 15 september samen met Boudewijn Siemons (CEO a.i. van Havenbedrijf Rotterdam) een bezoek aan Duisport, de haven van Duisburg in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen en aan Supply Chain Valley in het noorden van Limburg. Het doel van het werkbezoek is het vormen van een beeld van de ontwikkelingen in het achterland van Rotterdam, op het gebied van economie, logistiek en de energietransitie, zoals de toekomstige waterstofeconomie. (Meer informatie: Joachim Kost, bestuursvoorlichter wethouder Simons, tel. 06 – 391 073 81)

Starthandeling Belevenisboerderij Schieveen
Vrijdag 15 september, 14.30 uur
Oude Bovendijk 220

Vrijdag 15 september verricht wethouder Said Kasmi (o.a. Cultuur & Erfgoed) samen met Pauline Mulder (Directeur Financiën en Bedrijfsvoering Natuurmonumenten), Marieke Rodenhuis (Hoofd Goede Doelen van de Nationale Postode Loterij), Edwin Raap (Projectmanager Erfgoed Deal) en stadsherder Martin Oosthoek de starthandeling voor het project herontwikkeling Belevenisboerderij Schieveen. Binnen dit project wordt de historische boerderij uit 1905 op het erf gerestaureerd en herbestemd voor o.a. natuurinclusieve landbouw. De starthandeling markeert ook de aftrap van de Rotterdam de boer op! – dagen. Pers is van harte welkom. (Graag vooraf aanmelden via een mail aan Ingrid Adriaanse, bestuursvoorlichter wethouder Said Kasmi, tel. 06 – 391 161 35)

Oratie Leonie Heres, hoogleraar integriteit Erasmus Universiteit

Vrijdag 15 september, 16.00 uur
Aula EUR, Burgemeester Oudlaan 50

Vrijdag aanvaart prof.dr. Leonie Heres haar benoeming op de bijzondere leerstoel Integriteit van het Openbaar Bestuur tijdens een openbare bijeenkomst in de aula van de Erasmus Universiteit. Deze leerstoel is ingesteld door de gemeente Rotterdam. Burgemeester Aboutaleb woont de ceremonie van de inauguratie bij. De titel van de rede van prof. Heres luidt: Collectief moreel vakmanschap. Over de integriteit van het lokaal bestuur. Aan de hand van inzichten uit verschillende wetenschappelijke disciplines presenteert zij vervolgens een onderzoeksagenda voor de komende jaren en biedt beleidsmakers, bestuurders en ambtenaren handvaten voor het verder versterken van de integriteit van het bestuur. (Meer informatie: Lisette van Bale, woordvoerder burgemeester Aboutaleb, tel. 06 – 283 627 17)

Rotterdamse Veteranendag
Zaterdag 16 september, 10.30 uur
Van Ghentkazerne, Toepad

In de Rotterdamse regio wonen ruim 1.500 veteranen van wie er ongeveer 80 nog actief dienen. Een groot aantal van hen bezoekt jaarlijks de Rotterdamse veteranendag. Met deze dag wil het gemeentebestuur erkenning en waardering uitspreken voor het belangrijke werk dat deze veteranen tijdens oorlogs- en vredesmissies hebben verricht. Burgemeester Aboutaleb spreekt de veteranen toe. Er is volop gelegenheid voor ontmoeting en het delen van verhalen voor de veteranen en hun families. (Meer informatie: Lisette van Bale, woordvoerder burgemeester Aboutaleb, tel. 06 – 283 627 17)

Dit bericht is een update op: Weekberichten 11 tot en met 17 september