Direct naar de content

40 jaar Ondernemersbalie Rotterdam

100.000 ondernemersvragen beantwoord

De Ondernemersbalie in Rotterdam bestaat 40 jaar. Wat 40 jaar geleden begon aan een bureau in het toenmalige Hulp en Informatiecentrum in de Bibliotheek in Rotterdam is uitgegroeid tot een balie in de Kamer van Koophandel. Hier kunnen ondernemers terecht met vragen over ondernemen in Rotterdam.  

Rotterdamse dienstverlening

De Ondernemersbalie is 40 jaar geleden opgericht om de vele ondernemersvragen uit de stad te beantwoorden op een centrale plek. Dat was toen nog uniek, Rotterdam was de enige gemeente die deze dienstverlening aanbood. De afgelopen 40 jaar zijn via de Ondernemersbalie 100.000 ondernemersvragen beantwoord. Het leveren van een goede dienstverlening staat nog steeds hoog op de agenda van de gemeente Rotterdam. Het Mkb Actieprogramma (maart 2023) focust zich op het verder helpen van 10.000 ondernemersvraagstukken en het toekomstbestendig maken van Rotterdamse ondernemers. 

Online zakendoen

De dienstverlening vanuit de Ondernemersbalie is de laatste 40 jaar wel veranderd. Veel ondernemers zijn digitaal actief. Ondernemers kunnen dan ook veel zaken online regelen via de website van de gemeente, Rotterdam.nl. Daarnaast biedt de gemeente met de site Ondernemen010.nl een online platform voor ondernemers. Het geeft de meest actuele informatie over wet- en regelgeving, biedt inspiratie en brengt Rotterdamse ondernemers snel in contact met de juiste persoon bij de gemeente. Op de site Ondernemen010 is een live chatfunctie aanwezig. Ondernemers die deze contactoptie fijn vinden, kunnen daarmee snel digitaal zakendoen met de gemeente.

Ondernemersbalie: voor persoonlijk contact

Ondernemers die toch digitaal vastlopen, er bij het klantcontactcentrum van de gemeente niet uitkomen, of om een andere reden persoonlijk in contact willen komen, kunnen bellen, mailen of langskomen bij de Ondernemersbalie. De balie is te vinden op het Ondernemersplein in de Kamer van Koophandel aan de Blaak 40. Deze is geopend op dinsdag tot en met vrijdag tussen 10.00 en 15.00 uur. De Ondernemersbalie is tussen 9.00 en 17.00 uur ook telefonisch en per mail bereikbaar. Met de persoonlijke service bij de Ondernemersbalie biedt de gemeente veel ondernemers dienstverlening op maat.

“Al 40 jaar lang kunnen Rotterdamse ondernemers terecht bij de Ondernemersbalie. Zo heeft de Ondernemersbalie al meer dan 100.000 Rotterdamse ondernemers op weg geholpen. Rotterdam is een echte ondernemersstad, waar het mkb goed is voor maar liefst 230.000 banen. Dat komt neer op 60% van de werkgelegenheid in de stad. Daarom is het belangrijk dat onze ondernemers direct op de juiste plek bij de gemeente terecht komen als ze vragen hebben of als ze ergens tegenaan lopen. Dat doen we op de site Ondernemen010 met een live chat. En bij de Ondernemersbalie word je persoonlijk geholpen door een collega van de gemeente. Zo zorgen we voor een goede dienstverlening aan Rotterdamse ondernemers.” – wethouder Robert Simons (Haven, Economie, Horeca en Bestuur)

Evenementen voor ondernemers

Tijdens het evenement Ondernemen010 Live dat op 1 februari 2024 plaatsvindt staat ondernemersdienstverlening centraal. Wethouder Robert Simons opent het evenement. In het programma worden verschillende sessies en workshops voor ondernemers aangeboden. Gedurende het jubileumjaar zijn er meer evenementen, zoals de Inloopdag van het Ondernemersplein Rotterdam in de Kamer van Koophandel op 14 maart 2024.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Leon Stooker, bestuursvoorlichter wethouder Robert Simons, 06 – 423 104 86 of l.stooker@rotterdam.nl