Direct naar de content

Zwembad weer open. Goed nieuws voor Pernis.

Burgemeester meet met menselijke maat

De Gebiedscommissie Pernis reageert verheugd op het nieuws dat hen vanmiddag bereikte. Burgemeester Aboutaleb heeft de hand over zijn hart gestreken en met de komende hittegolf in het vooruitzicht in overleg met het Sportbedrijf besloten het Zwembad Pernis m.i.v. vrijdag 7 augustus weer open te stellen voor publiek. Het zwembad werd deze week voor de tweede keer gesloten nadat nachtelijke insluipers wederom over het hek waren geklommen.

“Voor Pernis is dit ontzettend goed nieuws”, zegt technisch voorzitter van de Gebiedscommissie Pernis Rob van der Meer opgelucht. “Veel mensen gaan vanwege het Coronavirus niet op vakantie en daardoor is de behoefte aan het zwembad groot is.”

“We realiseren ons echter nog steeds dat het zwaard van Damocles boven ons hoofd hangt omdat ook gesteld is dat alle maatregelen blijven zoals ze waren. Bij een derde insluiping gaat het bad definitief dicht.  Er zijn echter na de vorige insluipingen geen extra maatregelen getroffen dus we zijn als inwoners nog steeds zelf verantwoordelijk voor handhaving in dit geval”.

“Maar, het positieve gevoel overheerst en we zullen snel met bewoners moeten overleggen hoe we de rest van het zwemseizoen voorspoedig kunnen laten verlopen. Behalve dat we de inwoners willen bedanken voor hun inspanningen roepen we hen ook op om extra alert te zijn en wat vaker een rondje met of zonder hond langs het zwembad te lopen wanneer het bad gesloten is en verdachte situaties direct bij de politie te melden”, aldus Rob van der Meer.