Direct naar de content

Zuiderpark podium voor Frisbee Experience

Alle spelvormen van de frisbeesport kunnen vanaf vrijdag 10 juni worden beoefend op één vaste locatie in Rotterdam. Wethouder Adriaan Visser (o.a. Sport) opent dan het CityLab010 initiatief Zuiderpark Frisbee Experience. Het is tevens het startsein voor twee dagen fun en spektakel. Met de Frisbee Experience beschikt Rotterdam over het nieuwste discgolf parcours van Nederland.

Met de komst van de Zuiderpark Frisbee Experience bezit Rotterdam, naast het oudste discgolf parcours van Nederland (in het Roel Langerakpark), ook het nieuwste. Het speelterrein beslaat onder meer een 12 holes disc golf parcours met een totale lengte van 1255 meter, waarop zowel recreatief als in competitieverband kan worden gespeeld. Daarnaast biedt het terrein ruimte voor alle overige disciplines, zoals Freestyle, DDC, individuele onderdelen en Ultimate Frisbee. Deze laatste spelvorm wordt sinds 2015 officieel erkend door het Olympisch Comité (IOC).

Kinderen die aan het scholenprogramma frisbeeën hebben deelgenomen mogen Frisbee Experience in het Zuiderpark als eerst uitproberen op vrijdag 10 juni. De officiële opening is om 9.00 uur.

Zaterdag 11 juni tussen 12.00 – 15.00 uur is iedereen welkom om kennis te maken met alle facetten van de spectaculaire frisbeesport. Naast clinics (disc golf) en frisbeeshows, zijn er ook demonstraties van vier nationale Ultimate Frisbee jeugdteams. Om het feest compleet te maken, zal DJ Bootsy Paul rondskaten met zijn unieke Moving Sound Machine. Daarnaast maakt iedereen die langskomt kans op een wedstrijdfrisbee.

Frisbee Experience is een initiatief van Rob Mertens en Sander Ladenius (COURSE). Beiden zijn al langer dan 25 jaar actief in de frisbeesport en hebben ruime ervaring met de ontwikkeling van frisbeesport projecten, professionele disc golf parcoursen en het geven van clinics aan o.a. scholen en bedrijven.

CityLab010
Frisbee Experience is een CityLab010 initiatief. Het doel van CityLab010 is initiatieven uit de stad stimuleren door nieuwe vormen van samenwerking tussen initiatiefnemers, gemeente en experts in de stad. De gemeente creëert daarbij (beleids)ruimte, brengt de juiste mensen en ideeën samen, faciliteert en verbindt, en ondersteunt waar nodig financieel om de uitvoering van ideeën die goed zijn voor de stad dichterbij te brengen. Met CityLab010 moet Rotterdam hét laboratorium worden voor maatschappelijke innovatie.


Noot voor de redactie:

Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Irene Warbout, communicatieadviseur Sport & Cultuur, gemeente Rotterdam: ic.warbout@rotterdam.nl , 06-51 00 38 52
Rob Mertens, initiatiefnemer Frisbee Experience:
course@frisbee-experience.nl
, 06-54 601 301