Direct naar de content

Zonne-energie nu voor iedere Rotterdammer mogelijk

Crowdfunding voor zonnepanelen op maatschappelijk vastgoed

Vanaf nu is zonnestroom in Rotterdam voor iedereen toegankelijk. In een nieuw zonne-project werken Crowdfundingplatform Zonnepanelen en de gemeente Rotterdam  samen om diverse gemeentelijke gymzalen te voorzien van zonnepanelen. In dít project kan iedere Rotterdammer mee doen met een inleg vanaf 25 Euro.

De gemeente Rotterdam stelt de daken van haar maatschappelijk vastgoed, zoals gymzalen en scholen, beschikbaar om te gebruiken voor het opwekken van zonne-energie in de stad. ZonnepanelenDelen is hiermee aan de slag gegaan en organiseert door middel van crowdfunding zonne-energiesystemen op Rotterdamse gymzalen. Op deze manier heeft elke Rotterdammer de mogelijkheid om op eenvoudige wijze een bijdrage te leveren aan en te profiteren van meer duurzame energie.

In Rotterdam is veel gestapelde bouw, waardoor het niet altijd mogelijk is om zelf zonnepanelen te plaatsen. Met de aanpak van ZonnepanelenDelen kan iedereen al meedoen vanaf 25 Euro. De looptijd van de projecten wordt 15 jaar, waarbij iedere deelnemer eenvoudig op computer of mobiel inzicht krijgt in de prestaties van zijn of haar eigen zonnedeel. De opgewekte stroom wordt lokaal gebruikt. De deelnemers ontvangen de opbrengst van hun aandeel in de opgewekte zonnestroom ieder jaar, desgewenst via de eigen energierekening. Overstappen naar een andere leverancier is niet nodig om mee te kunnen doen.

De inschrijving start in juni. Geïnteresseerden kunnen zich nu al aanmelden op website via www.zonnepanelendelen.nl/project/rotterdam. Inschrijven is kosteloos en vrijblijvend en zorgt ervoor dat je deze zomer met voorrang kunt deelnemen.

Wethouder Langenberg (duurzaamheid): ’’Ik ben heel verheugd met de samenwerking met ZonnepanelenDelen. We willen de opwekking van zonnestroom in Rotterdam versnellen, we gaan voor een ware zonrevolutie! Ons doel is om komende jaren zoveel mogelijk stroom voor de stad op te wekken via zonnepanelen. Door dit soort projecten op onze gymzalen en scholen, zorgen we ervoor dat alle Rotterdammers mee kunnen profiteren van zonne-energie.”

Sven Pluut, oprichter van ZonnepanelenDelen: "Ik vind het mooi dat de gemeente Rotterdam hier nu ook actief mee aan de slag gaat. Gemeentes hebben veel maatschappelijk vastgoed dat zich prima leent voor dit soort collectieve zon-projecten. Ik hoop dat andere gemeenten dit innovatieve voorbeeld zullen volgen."


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Anna Feiner, bestuursvoorlichter wethouder Langenberg, 06 – 22 04 96 57 of amj.feiner@rotterdam.nl

Contactpersoon ZonnepanelenDelen: Sven Pluut, 06 – 24 26 54 48 of
sven@zonnepanelendelen.nl