Direct naar de content

ZOHO ontwikkelt door!

Woningcorporatie Havensteder en gemeente Rotterdam starten binnenkort met de zoektocht naar een ontwikkelaar voor het Zomerhofkwartier (ZOHO). Samen met de ZOHO Citizens, een actief en betrokken collectief van ondernemers in het gebied, zijn de kaders voor het nieuwe ZOHO bepaald.

Mede door de inzet van ondernemers is ZOHO op de kaart gezet! Waar de wijk, ingeklemd tussen de Heer Bokelweg, Teilingerstraat, de Hofbogen en de Noordsingel, eerst een in zichzelf gekeerd bedrijventerrein was, is het nu een levendige en bruisende stedelijke buurt waar gewerkt wordt.

Naast werken, gaan we straks ook wonen in ZOHO. In ZOHO staan straks woningen voor iedereen. Van sociale huur tot koop. In ZOHO is ruimte voor kleinschalig, creatief ondernemerschap. Het nieuwe ZOHO bouwt voort op het huidige karakter: creatief, ondernemend, pionierend en experimenterend. Uitgangspunt is dat de energie van nú behouden blijft.

De zoektocht naar een ontwikkelaar start in december. In de zomer van 2019 moet duidelijk zijn wie de herontwikkeling van ZOHO gaat uitvoeren. Fakton Development begeleidt de aanbesteding.


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Daniëlle Rüngs, woordvoerder Havensteder op 06 12 34 36 02
of
Theo Breimer, woordvoerder gemeente Rotterdam op telefoonnummer 06 41 31 65 67.