Direct naar de content

Zelfbouwmakelaar presenteert nieuwe klusschool

Voor alle vragen op het gebied van zelfbouw is er vanaf vandaag de zelfbouwmakelaar. Met deze nieuwe service aan mensen die hun droomwoning (laten) bouwen, versterkt  de gemeente de zelfbouw in Rotterdam. Daarnaast is er vanaf vandaag ook een nieuwe klusschool in de Osseweistraat.

Zelfbouw is een gewilde vorm van woningbouw waarbij een toekomstige bewoner zelf opdrachtgever is voor het ontwerp en de bouw van zijn of haar woning. Om dit nog meer te stimuleren is vandaag de makelaar van start gegaan in het stadspromotiekantoor Rotterdam.info aan de Coolsingel.

Een bekende Rotterdamse uitvinding en vorm van zelfbouw is het klushuis. Maar er zijn veel meer vormen van zelfbouw zoals een voormalige school die verbouwd wordt naar woningen. De nieuwe klusschool staat op het binnenterrein aan de Osseweistraat 35 en ligt naast de klusschool aan de Duyststraat. Dit gebouw wordt momenteel prachtig opgeknapt door de groep zelfbouwers die het hebben gekocht. De bedoeling is om de voormalige school aan de Osseweistraat door een zelfbouwgroep te laten transformeren naar gezinswoningen. Het binnenterrein zal na sloop van een andere school op dit terrein ook worden verbeterd.

Zelfbouw is maatwerk. De mogelijkheden zijn eindeloos en dat brengt vragen met zich mee. Om zelfbouwers op weg te helpen, introduceert de gemeente de zelfbouwmakelaar. Met de komst van de zelfbouwmakelaar is er één centraal contactpersoon voor alle vragen over zelfbouw in Rotterdam. Rotterdams zelfbouwmakelaar, Nanke Hofstra, is iedere woensdag- en vrijdagmiddag van 13.00 -18.00 aanwezig bij de zelfbouwbalie in Rotterdam.info op Coolsingel 195-197. Dé plek waar toerisme, vrije tijd en wonen in Rotterdam samenkomt. Ook buiten deze vaste inlooptijden is zij beschikbaar voor vragen en advies.

Nieuw zelfbouw aanbod
Naast de klusschool is deze week ook een groepskavel aan de Stampioenstraat in Feijenoord in de verkoop gegaan. Eind oktober 2015 gaan ook 25 vrije woningbouwkavels in de verkoop aan de Van Ballegooijsingel in Hillegersberg. Er is nog meer aanbod aan kavels om je eigen droomhuis te bouwen. Deze zijn te vinden op www.pakjeruimte.nl. Divers en meer gebalanceerd aanbod, de zelfbouwmakelaar en de zelfbouwbalie zijn onderdelen van het Programma Zelfbouw Rotterdam van de gemeente. Het programma stelt als doel dat in 2018, 10% van de nieuwbouwwoningen in Rotterdam worden gerealiseerd door zelfbouw.


Noot voor de redactie:

Meer informatie kunt contact opnemen Chris Nieuwstraten, communicatieadviseur gemeente Rotterdam 06 53268872 cg.nieuwstraten@rotterdam.nl