Direct naar de content

Wolfert van Borselenpenning voor Wouter Boonzaaijer en Carlos Gonçalves

en 30 Koninklijke Onderscheidingen voor deelgemeenteraadsleden

Tijdens een afscheidsbijeenkomst op 11 maart voor alle deelgemeenteraadsleden, heeft burgemeester Ahmed Aboutaleb een groot aantal onderscheidingen uitgereikt. De heren W. Boonzaaijer en Gonçalves, die zich 12 jaar lang hebben ingezet in het bestuur van hun deelgemeente, hebben de Wolfert van Borselenpenning ontvangen. Dertig deelgemeenteraadsleden kregen een Koninklijke Onderscheiding.

Wouter Boonzaaijer
begon als portefeuillehouder buitenruimte en later kwam daar de ruimtelijke ordening bij. Hij zette zich in voor een groen IJsselmonde, met als kroon op het werk de laatste fase van het Spinozapark, dat nu de voltooiing nadert. Hij was 12 jaar lang een integer, gedreven en deskundig bestuurder, die daarnaast nog de tijd vond om andere zaken te behartigen, zoals je voorzitterschap van de Raad van Bestuur van de Christelijke Jeugdzorg en je commissielidmaatschap van het waterschap Albrandswaard. Op de inscriptie van de penning staat: ‘Deskundig en vasthoudend’.

Carlos Gonçalves
was drie perioden actief, waarvan acht jaar als voorzitter van de deelgemeente Delfshaven. Hij was het boegbeeld van de veiligheidsaanpak en een bestuurder met aandacht voor bewoners, ondernemers en organisatoren. Zijn interesse in mensen geldt natuurlijk alle bewoners van Delfshaven, maar in het bijzonder de leden van de Kaapverdiaanse gemeenschap. Hij stelde zich op als een verbinder. De inscriptie op de penning luidt: ‘Een gedreven en innemend bestuurder’.

Gedecoreerden
Volgens vast gebruik worden leden van de deelgemeenteraad die minimaal drie raadsperiodes actief zijn geweest, benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De volgende personen kregen deze onderscheiding uitgereikt: dhr. Van Anraad (Hoek van Holland), mevr. Bal-Rietveld (IJsselmonde), dhr. Berkhout (Overschie), mevr. De Bever-van Eck (Noord), dhr. Buitenman (Hoogvliet), mevr. Chabot-Poolen (Noord), dhr. Chbab (Delfshaven), dhr. Cürük (Delfshaven), dhr. Van Dam (Hoek van Holland), dhr. Din (Feijenoord), dhr. Disli (Kralingen / Crooswijk), dhr. Van Dongen (Noord), dhr. Faber (IJsselmonde), mevr. Van Hal-Meijer (IJsselmonde), mevr. Den Hoed (Centrum), dhr. Jonas (IJsselmonde), dhr. Kaya (IJsselmonde), dhr. Kemp (Pernis), dhr. Koster (Rozenburg), dhr. Van Lottum (Prins Alexander), dhr. Van Poeteren (Hillegersberg / Schiebroek), dhr. De Raadt (Hoogvliet), dhr. Van Rijn (Feijenoord), dhr. Sterkman (IJsselmonde), dhr. Sweeris (Overschie), dhr. Verbeek (IJsselmonde), mevr. Vos-Benne (Hoek van Holland), dhr. Zwart (Pernis).

De onderscheidingen van dhr. Aabbioui, dhr. van Holst en dhr. Van Dongen worden wegens persoonlijke omstandigheden op andere momenten uitgereikt.

Programma
15.15 uur: Inloop op de omloop van het stadhuis
15.45 uur: Opening door Leo de Bruijn, plv. voorzitter van de gemeenteraad van Rotterdam
16:00 uur: Discussie in parallelsessies in het bedrijfsrestaurant en SH 7 over de opbrengsten van het deelgemeentebestel en de boodschappen die meegegeven kunnen worden aan de nieuwe gebiedscommissies en de gemeenteraad.
17.15 uur: Uitreiking onderscheidingen door burgemeester Aboutaleb
18.00 – 19.00 uur: Receptie


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Lennart de Jong, bestuursvoorlichter burgemeester Aboutaleb, 06- 53 28 48 13 of l.dejong@rotterdam.nl