Direct naar de content

Wolfert van Borselenpenning voor Joke Ellenkamp

NB Dit nieuws NIET verspreiden vóór donderdag 6 oktober, 17.00 uur

Joke Ellenkamp krijgt de Wolfert van Borselenpenning van de gemeente Rotterdam voor haar langdurige vrijwillige bestuurlijke inzet voor de Rotterdamse samenleving. Wethouder Hugo de Jonge (Onderwijs, Jeugd en Zorg) reikt deze onderscheiding uit op donderdag 6 oktober, tijdens het afscheid van mevrouw Ellenkamp van haar functie als directeur van de Pameijer stichting

Ellenkamp was vanaf 2006 bestuurslid van de Stichting Bevordering van Volkskracht en de daaraan gelieerde stichtingen. Ze hield zich vooral bezig met sociale projecten zoals verbetering van de positie van vrouwen, jeugdbescherming, LBTG organisaties, migranten, ouderen en vrijwilligers.

Ook was Joke Ellenkamp van 2005 tot 2013 bestuursvoorzitter van de Regionale Anti Discriminatie Actie Raad (RADAR). In die periode groeide de organisatie flink met deelname van zo’n zeventig gemeenten in Zuid-Holland en Brabant en een aanzienlijke structurele projectportefeuille van landelijke en EU projecten.

Als bestuurslid van het Rotterdams Centrum voor Theater schakelde mevrouw Ellenkamp haar netwerk in om financiële steun te geven, waardoor bijvoorbeeld de voorstelling ‘Mateloos’ tot stand kwam. En ze speelde een belangrijke rol bij de samenwerking van het RCth met Theater Maatwerk en Galerie Atelier Herenplaats. Joke Ellenkamp bekleedde daarnaast nog een groot aantal bestuursfuncties in Rotterdam.

Bij alles wat Joke Ellenkamp onderneemt is zij enthousiast, deskundig, geïnteresseerd, professioneel maar vooral: betrokken én verbindend.

Uitreiking
Donderdag 6 oktober 2016, 16.30 uur
Verhalenhuis Belvedère
Rechthuislaan 1

Wolfert van Borselenpenning
De Wolfert van Borselenpenning is voor personen die in een leidinggevende functie op diverse terreinen activiteiten hebben ontplooid voor de Rotterdamse samenleving. De inscriptie op de penning voor Joke Ellenkamp luidt: met passie voor verbinden.


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Axel Dees, bestuursvoorlichter wethouder De Jonge, 06 – 57 53 75 81 of aj.dees@rotterdam.nl