Direct naar de content

Wolfert van Borselenpenning voor Jeannette Baljeu

Tijdens haar afscheid van de gemeenteraad vandaag ontving Jeannette Baljeu (VVD) uit handen van burgemeester Ahmed Aboutaleb de Wolfert van Borselenpenning.

Haar bijdragen aan de stad als wethouder, raadslid en deelraadslid zijn aanleiding voor het gemeentebestuur om mevrouw Baljeu de Wolfert van Borselenpenning uit te reiken. De inscriptie op de penning luidt: Jeannette Baljeu, sterk in debat, met passie voor Rotterdam.

Mevrouw Baljeu was van 2002 -2005 lid van de deelraad van Kralingen-Crooswijk. Van begin 2005 tot voorjaar 2006 was ze lid van het dagelijks bestuur deelgemeente Hoek van Holland. In maart 2006 werd ze gekozen tot lid van de gemeenteraad, om al heel snel tot de gelederen van het wethouderschap toe treden: als wethouder Verkeer, Vervoer en Organisatie en loco-burgemeester. Ook werd mevrouw Baljeu lid van het Dagelijks Bestuur van de Stadsregio. De bestuursperiode 2006-2010 maakte Baljeu als wethouder niet geheel af, wel als fractievoorzitter van de VVD-fractie in de raad.

Na de verkiezingen in 2010 werd mevrouw Baljeu opnieuw benoemd tot wethouder, en wel voor Haven (zij werd de 1e vrouwelijke havenwethouder van Rotterdam), Verkeer en Regionale Economie. Grote dossiers in haar portefeuille waren de Tweede Maasvlakte, het nieuwe Rotterdam Centraal, RandstadRail en de voorbereiding van A13/A16 en de Blankenburgtunnel. Jeannette Baljeu was een uitstekende ambassadeur van de Rotterdamse haven in binnen- en buitenland.

Na de verkiezingen van maart vorig jaar werd mevrouw Baljeu raadslid en woordvoerder economie, haven, verkeer, werk en inkomen, en tevens fractievoorzitter van de VVD.

Wolfert van Borselenpenning
De gemeente Rotterdam reikt de Wolfert van Borselenpenning uit aan mensen die zich in een leidinggevende functie op verschillende terreinen hebben ingezet voor de stad Rotterdam.


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie: Patrick Schouteten, hoofd communicatie en dienstverlening raadsgriffie Rotterdam, 06 51 81 25 08 of p.schouteten@griffie.rotterdam.nl.