Direct naar de content

Wolfert van Borselenpenning voor Hugo de Jonge

Tijdens zijn afscheid vandaag als wethouder Onderwijs, Jeugd en Zorg ontving minister Hugo de Jonge (CDA) uit handen van burgemeester Ahmed Aboutaleb de Wolfert van Borselenpenning.

Zijn positieve bijdragen aan de stad als wethouder zijn aanleiding voor het gemeentebestuur om de heer De Jonge de Wolfert van Borselenpenning uit te reiken. In de periode mei 2010 – april 2014 was hij verantwoordelijk voor de portefeuilles Onderwijs, Jeugd en Gezin. Sinds mei 2014 tot afgelopen week was hij verantwoordelijk voor Onderwijs, Jeugd en Zorg. Hugo de Jonge is per donderdag 26 oktober benoemd tot minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en tot vicepremier in het nieuwe kabinet Rutte III.

Burgemeester Ahmed Aboutaleb bij het overhandigen van de Wolfert van Borselenpenning: “We raken een toegewijde, getalenteerde bestuurder kwijt. We zullen je dan ook enorm gaan missen. Maar je nalatenschap, de vruchten van je harde werk, je energie, blijven bij ons, hier in Rotterdam. En Rotterdam blijft in jouw hart. Dat goede hart van je, waarmee je je zo hebt ingezet voor Rotterdam, waarmee je hebt gebouwd aan Rotterdam. En daar zijn we je heel dankbaar voor, daar is Rotterdam je dankbaar voor. Zó dankbaar, dat ik vandaag de eer heb om de Wolfert van Borselenpenning uit te mogen reiken aan jou – aan onze Rotterdammer: Hugo de Jonge.” De inscriptie op de penning luidt: “We are the change that we seek”.

Wolfert van Borselenpenning
De gemeente Rotterdam reikt de Wolfert van Borselenpenning uit aan mensen die zich in een leidinggevende functie op verschillende terreinen hebben ingezet voor de stad Rotterdam.


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Lennart de Jong, bestuursvoorlichter burgemeester Aboutaleb, 06- 53 28 48 13 of l.dejong@rotterdam.nl