Direct naar de content

Wolfert van Borselenpenning voor Hein van der Loo

Op woensdag 6 juli kreeg hij de Rotterdamse onderscheiding uitgereikt door burgemeester Aboutaleb. Met de Wolfert van Borselenpenning eert de stad Rotterdam mensen die een belangrijke rol hebben gespeeld voor de Rotterdamse gemeenschap.

Drs. W.H.J.M. van der Loo (1971) ontving de penning vanwege zijn jarenlange belangeloze inzet voor de stad Rotterdam. Na zijn benoeming tot burgemeester van Zwijndrecht in 2019 heeft Van der Loo stapsgewijs zijn Rotterdamse vrijwilligerswerk afgebouwd. Onlangs heeft hij ook zijn laatste werkzaamheden afgerond.

Diergaarde Blijdorp
Tot 2021 was Van der Loo de voorzitter van de Raad van Toezicht van Diergaarde Blijdorp. In die periode werd de diergaarde onder meer geconfronteerd met twee jaar coronamaatregelen. Met onuitputtelijke energie stond Van der Loo de directeur-bestuurder bij als klankbord, adviseur en sparringpartner. Ook hervormde hij de Raad van Toezicht. Inmiddels bestaat de raad uit leden met verschillende expertises. Daarmee beschikt de directeur over een groot palet aan sparringpartners en adviseurs.

Rotterdams Comité Nationale Belangen
Dit comité is onder meer verantwoordelijk voor de herdenkingsactiviteiten in mei en de viering van Koningsdag. Als penningmeester beoordeelde Van der Loo de financiële aanvragen van Rotterdamse Oranje- en wijkverenigingen. Ook nam hij actief deel aan alle andere activiteiten van het comité. Daarbij was hij altijd een waardige, representatieve vertegenwoordiger.

Verder was Van der Loo jarenlang zeer actief betrokken bij Museum Boijmans van Beuningen, Stichting Vrienden van Sophia en Sophia Kinderhuis Stichting en Stichting Rotterdam Maaskant.

Over de Wolfert van Borselenpenning
De Wolfert van Borselenpenning is bedoeld voor mensen die een belangrijke rol hebben gespeeld voor de gemeenschap. De penning is van zilver, en toont aan de voorzijde het ridderzegel van de edelman die in 1299 de eerste stadsrechten verleende aan Rotterdam. Op de achterzijde staat een persoonlijke inscriptie.

Meer informatie over de zeven verschillende Rotterdamse onderscheidingen vindt u op de gemeentelijke website.