Direct naar de content

Wolfert van Borselenpenning voor Hans Stam

Op maandag 9 mei kreeg hij tijdens zijn afscheidsreceptie in het Bilderberg hotel de Rotterdamse onderscheiding uitgereikt door wethouder Christine Eskes (Volksgezondheid, zorg, ouderen en sport). Stam stopt als voorzitter van de Raad van Toezicht van Rotterdam Topsport. Met de Wolfert van Borselenpenning eert de stad Rotterdam mensen die een belangrijke rol hebben gespeeld voor de Rotterdamse gemeenschap.

Stam (07-12-1948, Abbekerk) ontving de penning vanwege zijn jarenlange belangeloze inzet voor de stad Rotterdam. Hij deed dat in verschillende rollen, bijvoorbeeld bestuurder, toezichthouder en commissaris. Welke rol hij ook had, Stam bracht altijd balans en harmonie.

Gedreven voorzitter
Als voorzitter van de Raad van Toezicht bij Rotterdam Topsport leidde hij vergaderingen rustig en ontspannen. Ook had hij oog voor het precaire evenwicht tussen controleren en ruimte geven. Tussen sturen zonder de rol van de bestuurder te ondermijnen. Die souplesse, dat fingerspitzengefühl maakt Stam zo goed in wat hij doet.

Zorg voor kwetsbare mensen
Daarnaast was Stam ook actief bij zorginstelling Aafje en haar rechtsvoorgangers. Op dit moment is hij voorzitter van de Raad van Commissarissen bij stichting Bizorg en bestuursvoorzitter van stichting P. Bell Vastgoed. Hij zet zijn ervaring voor de professionalisering van PB Vastgoed en het aangaan van langdurige huurcontracten.

Erasmus Holding B.V.
Ook was Stam acht jaar actief als voorzitter van de Raad van Commissarissen van de Erasmus Holding BV. Via die organisatie werken experts aan diverse thema’s als duurzaamheid, accountancy en sociaal-maatschappelijke issues.
Over de Wolfert van Borselenpenning De Wolfert van Borselenpenning is bedoeld voor mensen die een belangrijke rol hebben gespeeld voor de gemeenschap. De penning is van zilver, en toont aan de voorzijde het ridderzegel van de edelman die in 1299 de eerste stadsrechten verleende aan Rotterdam. Op de achterzijde staat een persoonlijke inscriptie.

Meer informatie over de zeven verschillende Rotterdamse onderscheidingen vindt u op de gemeentelijke website.