Direct naar de content

Wolfert van Borselenpenning voor Diederik van Dommelen

Uit handen van burgemeester Ahmed Aboutaleb heeft de heer D.J. (Diederik) van Dommelen vandaag de Wolfert van Borselenpenning ontvangen.

Dat gebeurde tijdens zijn afscheid als voorzitter van VNO-NCW Regio Rotterdam. De uitreiking vond plaats in de burgerzaal van het stadhuis.

Verbinder van cultuur en economie
Diederik van Dommelen (12 januari 1966) vervulde ruim zeven jaar lang de voorzittersrol van VNO-NCW regio Rotterdam. In die periode maakte hij zich sterk voor het verbeteren van het ondernemers- en vestigingsklimaat van de stad, waarbij hij het bedrijfsleven actief wist te betrekken bij de culturele sector van de stad. Burgemeester Ahmed Aboutaleb bij de uitreiking van de gemeentelijke onderscheiding: “Diederik, u bent een bevlogen man, met een groot hart voor het Rotterdamse bedrijfsleven en de culturele sector. Het is een kunst de economische en culturele invalshoeken met elkaar te verbinden. Maar Diederik, het is juist díe kunst die u als geen ander beheerst.”

Rotterdamse doener
Naast de voorzittersfunctie bij VNO-NCW regio Rotterdam, vervulde Diederik van Dommelen tevens de functie van bestuurslid bij Stichting Scapino Ballet Rotterdam (2007-2015) en is hij actief lid bij Rotterdam Economic Partners (2015-heden). Ook heeft Diederik van Dommelen een wezenlijke bijgedragen geleverd aan de totstandkoming van stichting De Slinger Rotterdam. Ahmed Aboutaleb: “Diederik is een echte Rotterdamse doener. Stilzitten is er na dit afscheid niet bij. Spoedig gaat de heer van Dommelen aan de slag als voorzitter van Rotterdam Vakstad.”

Wolfert van Borselenpenning
Met de Wolfert van Borselenpenning eert Rotterdam mensen die een belangrijke rol hebben gespeeld voor de gemeenschap. De voorzijde van de zilveren penning toont het ridderzegel van de edelman die in 1299 de eerste stadsrechten verleende aan Rotterdam. Op de achterzijde staat de uitreikingsdatum en een persoonlijke inscriptie. Voor Diederik van Dommelen luidt die: “Krachtige verbinder van cultuur en economie”. Bij de Wolfert van Borselenpenning hoort ook een draagspeld.


Noot voor de redactie:

Meer informatie over de negen Rotterdamse onderscheidingen vindt u op de gemeentelijke website.