Direct naar de content

Wolfert van Borselenpenning voor de heer C. W. H. van Dam

Een van de laatste ‘havenbaronnen’ van Rotterdam neemt afscheid van zijn functie als voorzitter van de Raad van Toezicht van de STC-Group. Het gaat om de heer C.W.H. van Dam. Voor zijn vele verdiensten voor Rotterdam ontvangt de heer Van Dam een Wolfert van Borselenpenning uit handen van Paula Verhoeven, directielid Stedelijke Ontwikkeling bij de gemeente Rotterdam. Ze reikt de penning uit namens het college van B en W op dinsdag 14 oktober rond 19.00 uur in het gebouw van de STC-Group, Lloydstraat 300, in Rotterdam.

De heer Van Dam was sinds 2000 voorzitter van de Raad van Toezicht van de STC-Group. Onder zijn voorzitterschap heeft de STC-Group zich ontwikkeld tot de toonaangevende onderwijs- en kennisinstelling die het nu is. Deze enige vakinstelling voor Scheepvaart en Transport ter wereld is uitgegroeid tot een Rotterdamse wereldspeler met vestigingen in Azië, Zuid-Amerika en Zuid-Afrika.

Ambassadeur
De heer Van Dam is ook lid van de Raad van Toezicht van Portbase. Dit is een monitoring-system in de Rotterdamse haven. Dankzij de inzet van Van Dam genereert Portbase ook lessoftware voor havenleerlingen en studenten. De heer Van Dam heeft als ‘havenbaron’ en Chairman van Cornelder Holding met diverse dochterondernemingen een enorme bijdrage geleverd aan de maritieme sector en de Rotterdamse economie. Van Dam is een ware ambassadeur voor Rotterdam en weet de stad ook internationaal op de kaart te zetten.

De Wolfert van Borselenpenning wordt aan de heer Van Dam toegekend vanwege zijn grote verdiensten voor de stad. De inscriptie luidt: (on)opvallend immer actief voor mensen, stad en haven.

Wolfert van Borselenpenning
De gemeente Rotterdam reikt de Wolfert van Borselenpenning uit aan mensen die zich in een leidinggevende functie op verschillende terreinen hebben ingezet voor de stad Rotterdam.


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Anna Feiner van de gemeente Rotterdam: 06 – 22 04 96 57 of amj.feiner@rotterdam.nl.