Direct naar de content

Wolfert van Borselenpenning voor Coert Beerman

Coert Beerman ontvangt op 24 juni een Wolfert van Borselenpenning uit handen van wethouder Maarten Struijvenberg. Beerman neemt afscheid van zijn functie als directievoorzitter van de RABObank. Hij krijgt de onderscheiding voor zijn inspanningen voor Rotterdam op economisch en sociaal-maatschappelijk gebied. De uitreiking vindt plaats tijdens een bijeenkomst met het personeel van de RABObank in het nieuwe Luxor theater.

Beerman heeft op diverse terreinen veel gedaan om Rotterdam verder te ontwikkelen. Hij ondersteunde topsportevenementen zoals de Grand Départ van de Tour de France, de World Ports Classis wielerronde en bijvoorbeeld het paardensportevenement het CHIO.
Ook de breedtesport had zijn aandacht. In de wijken van Rotterdam wist hij de sportbeoefening door jongeren te stimuleren.

Samen sterker
Coert Beerman heeft zich vanuit zijn sociaal-maatschappelijke verantwoordelijkheid ingezet voor Rotterdam onder het motto ‘Samen de stad sterker maken’. Hij stimuleerde kleine lokale ondernemers in kwetsbare wijken en hielp specifieke programma’s opzetten om jongeren hier te begeleiden. Het speciaal opgerichte RABObank Rotterdam Fonds helpt om sociaal-maatschappelijke projecten te faciliteren.

Invloedrijk
Op bestuurlijk niveau heeft Coert Beerman zich ingezet voor de economische ontwikkeling van Rotterdam en voor een betere bereikbaarheid van de stad. Hij is commissaris of lid van de raden van toezicht voor allerlei Rotterdamse organisaties, zoals Feyenoord, het Vriendenfonds St. Franciscus, de Doelen en de Rotterdamse Schouwburg. In 2011 is Coert Beerman uitgeroepen tot ‘Most influential’ van Rotterdam.

De inscriptie op de gemeentelijke onderscheiding luidt: ‘Samen succesvol voor de stad’.

Wolfert van Borselenpenning
De gemeente Rotterdam reikt de Wolfert van Borselenpenning uit aan mensen die zich in een leidinggevende functie op verschillende terreinen hebben ingezet voor de stad Rotterdam.


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Maarten Molenbeek, bestuursvoorlichter wethouder Struijvenberg, 06 – 22 66 19 17 of me.molenbeek@rotterdam.nl

.