Direct naar de content

Wolfert College opent toplocatie in Rotterdam Noord

Wolfert College opende vandaag, woensdag 12 maart 2014, officieel haar deuren op een toplocatie aan de Walenburgerweg 130. Het nieuwe pand biedt voortgezet onderwijs op MAVO (VMBO-TL), HAVO en VWO niveau.
 

Wethouder Hugo De Jonge (Onderwijs, Jeugd en Gezin) is verheugd met de opening van dit nieuwe schoolpand. “Het Wolfert College biedt leerlingen een ideale plek om te leren, ontwikkelen en hun talenten te ontplooien”, aldus de wethouder.
Tijdens de openingshandeling heeft een dertigtal leerlingen de Nachtwacht in scene gezet.

Renovatie
Wolfert College was tot en met 5 jaar geleden samen met ‘Wolfert Tweetalig’ gehuisvest aan de Bentincklaan. De school moest op zoek naar extra huisvesting en die werd tijdelijk gevonden in een bedrijfspand aan de Schiekade.
In januari 2013 is gestart om het pand aan de Walenburgerweg 130 te verbouwen tot een schoolgebouw. Medio februari 2013 is de 3e verdieping aan de Stationssingel gesloopt en weer opgebouwd. Hierdoor kreeg het gebouw weer zijn oorspronkelijke vorm zoals het in 1939 is gebouwd.
De oorspronkelijke gevel met grote raampartijen is in ere hersteld, zodat er nu een prachtig schoolgebouw met historie staat.

Geschiedenis pand Walenburgerweg
Het pand aan de Walenburgerweg uit 1939, een ‘doos op palen’ is ontworpen door Gerard Holt van Het Nieuwe Bouwen.
Het pand heeft in de loop der tijd verschillende functies gekend. Zo was het o.a. de coöperatieve inkoopvereniging ‘Homobonus’ voor Rooms-Katholieke winkeliers en handelaren, opgericht door Ferdinand Meijer van F. Meijer Linnenmagazijn aan de Hoogstraat. In1975 is het pand aangekocht door de gemeente Rotterdam en tot 2002 was er het Gemeentelijk Rekencentrum er gevestigd.


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Tjeerd Agema, bestuursvoorlichter wethouder De Jonge, 06 – 51 07 47 86 of t.agema@rotterdam.nl