Direct naar de content

WK Beachvolleybal heeft eigen kidscorner

Duizenden kids in actie aan de kade van het ss Rotterdam met Spikes Beachtour

Ruim 3.000 schoolkinderen en 1.000 begeleiders, doen verdeelt over vier dagen mee aan het programma Spikes Beachtour tijdens het WK Beachvolleybal. Spikes Beachtour wordt aangeboden in de SWKGroep Kids Corner aan de kade van het ss Rotterdam. Maandag 26 juni 2015 gaf de Rotterdamse ambassadeur Rebekka Kadijk het startschot voor vier dagen fun. Spikes Beachtour is één van de side events van het WK Beachvolleybal.

Elke dag wordt de Kids Corner feestelijk geopend. Op donderdag 2 juli trapt wethouder Adriaan Visser (financiën, binnenstad, cultuur en sport) de dag af voor 750 schoolkinderen. Na de opening start het programma Spikes Beachtour. Dit programma bestaat uit sportieve activiteiten, knutselactiviteiten, maar ook uit een rondleiding door het ss Rotterdam en een zangworkshop. Ook is de Mini Trophy (miniatuurversie van de wereldbeker) op 1 en 2 juli aanwezig. De Kids Corner is geopend tussen 29 juni t/m 2 juli. Spikes Beachtour wordt dagelijks tot 14.00 uur aangeboden voor scholen. Daarna is de Kids Corner open voor de wijk, bedrijven en verenigingen. De Kids Corner sluit om 19.00 uur, de beachvelden zijn tot 22.00 uur open.

Side events
Het WK Beachvolleybal is al langer voelbaar in de stad. Zo ontvingen 13.000 kinderen op diverse scholen de clinic smashball en onthulden Rebekka Kadijk, Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen een grote aftelklok richting het WK Beachvolleybal. Ook zijn er beachvolleybalvelden aangelegd bij Sportcentrum West, door een nauwe samenwerking tussen Beach Club Rotterdam en Hou Stand. De velden bieden 792m2 meer sportvloer voor Delfshaven. Scholen kunnen de velden gebruiken voor schoolgymnastiek. Omwonenden en bedrijven kunnen er terecht voor een potje volleybal. Voor de vereniging Hou Stand zijn er ten alle tijden twee velden beschikbaar voor trainingen en wedstrijden

Het WK Beachvolleybal in Rotterdam is de grote drijfveer voor activiteiten om jong en oud extra in beweging te krijgen. Naast clinics en toernooien op scholen, worden de Rotterdammers met een studententoernooi, bedrijventoernooi, vijf beachweken en een evenement midden in de stad geënthousiasmeerd voor het evenement en de sport.
De side events in Rotterdam worden georganiseerd door de Gemeente Rotterdam, SWKGroep, Rotterdam Topsport, Rotterdam Sportsupport en de Nevobo.

WK Beachvolleybal
Het FIVB Wereldkampioenschap beachvolleybal 2015 ‘presented by Transavia’ vindt van 26 juni tot en met 5 juli 2015 plaats in Den Haag, Amsterdam, Apeldoorn en Rotterdam. De beste 96 vrouwen- en mannenteams van de wereld strijden om de wereldtitel. Voor Nederland maken negen teams hun opwachting op het WK. Bij de mannen verdedigen Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen in eigen land de wereldtitel en zij doen dit in speelstad Rotterdam aan de kade van het ss Rotterdam.


Noot voor de redactie:

Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Irene Warbout, communicatieadviseur gemeente Rotterdam, ic.warbout@rotterdam.nl , 06-51003852.