Direct naar de content

WK Beachvolleybal 2015 bij ss Rotterdam

Rotterdam is van zaterdag 27 juni tot en met donderdag 2 juli 2015 een van de speelsteden van het WK. In het te bouwen stadion op de kade voor het ss Rotterdam wordt tot en met de kwartfinales gespeeld. Olympiër en meervoudig Nederlands kampioen Rebekka Kadijk is toernooiambassadeur in Rotterdam.

Wethouder Adriaan Visser (financiën, binnenstad, cultuur en sport) van Rotterdam is blij met de prominente plek. ‘Als je de eerste visuals van het stadion ziet dan kan je als sportwethouder niet anders dan trots zijn.De gekozen locatie op Katendrecht, met het ss Rotterdam, de rivier en de Rotterdamse skyline, vormt een schitterend decor voor het WK Beachvolleybal. Rotterdam sluit hiermee aan bij de toplocaties die in de
andere Nederlandse speelsteden gekozen zijn.’

Dagelijks zullen er in Rotterdam drie sessies van twee tot vier wedstrijden plaatsvinden. De eerste wedstrijden beginnen om 09.30 uur, de laatste eindigen rond 21.30 uur. In Rotterdam zullen één Nederlands mannen- en één vrouwenteam in actie komen. In totaal doen 48 mannen- en 48 vrouwenteams mee aan het wereldkampioenschap. De NOS zendt dagelijks van 19.30 tot 21.00 uur uit op NPO3 met minimaal één WK-wedstrijd live.

Naast het stadion voor circa 2000 toeschouwers worden op de kade ook nog enkele trainingscourts aangelegd. Op het ss Rotterdam worden onder meer het mediacentrum en de hospitaly-ontvangst ondergebracht. Ook zullen alle spelers en coaches er logeren. Het schip blijft tijdens het WK voor publiek toegankelijk. Het ss Rotterdam gaat 200 boat hosts voor de opvang van publiek, genodigden en spelers inzetten. De gemeente Rotterdam zet extra vervoer in voor bezoekers.

Voor de stad is het WK een van de belangrijkste sportevenementen in 2015. ‘Het beachvolleybal kent sinds de Olympische Spelen van Beijing in 2008 een groeiende populariteit. We willen de aandacht voor de sport verder vergroten door de organisatie van side events en een promotiecampagne rondom het evenement. Sinds september worden in het onderwijs bijvoorbeeld al beachvolleybalclinics gegeven’,aldus Visser.

Naast Rotterdam wordt het WK in Den Haag, Amsterdam en Apeldoorn gespeeld. De halve finales en finales zijn op 3, 4 en 5 juli in Den Haag, waar op 26 juni eveneens de openingsceremonie plaatsvindt.

Toernooidirecteur Bas van de Goor maakte vandaag bekend dat in januari 2015 de ticketverkoop start.‘Half maart, zo’n 100 dagen voor de opening van het WK, maken we bekend welke teams aan het WK meedoen en in welke steden ze de groepsfase zullen spelen.’


Noot voor de redactie:

Noot voor de redactie:

 Voor meer informatie en visuals kunt u contact opnemen met Edwin Alblas, PR Manager TIG Sports, edwin@tigsports.nl, 06-20006988.
Voor meer informatie vanuit de gemeente kunt u contact opnemen met Marieke van Gruijthuijsen, bestuursvoorlichter wethouder Adriaan Visser, m.vangruijthuijsen1@rotterdam.nl, 06-13155120