Direct naar de content

Winnaars Sport Awards Rotterdam-Rijnmond bekend

Maandagavond 7 december vond de uitreiking plaats van de Sport Awards Rotterdam-Rijnmond 2015. In het nieuwe Luxor Theater overhandigden burgemeester Aboutaleb en wethouder Visser (o.a. Sport) de zeven awards aan de winnaars.

Tijdens deze editie van het Rotterdamse sportfeest was veel aandacht voor de vrijwilligers in de sport. De genomineerde vrijwilligers openden de avond met een documentaire over hun passie voor de club en raakten daarbij de harten van de gasten in de zaal.

Alie Kooren (80 jaar) van Stichting Roeivalidatie werd beloond met de Award Sportvrijwilliger Rotterdam Rijnmond 2015. Zij nam de Award naar eigen zeggen in ontvangst voor alle vrijwilligers die zich met hart en ziel inzetten om sporten voor iedereen toegankelijk te maken.

De overige winnaars:
Zeiler Rutger van Schaardenburg mag zich Sportman Rotterdam-Rijnmond 2015 noemen. Afgelopen juni werd hij tijdens het EK in Denemarken voor het eerst in zijn carrière Europees Kampioen. De Award werd in ontvangst genomen door zijn broer Sander omdat Rutger zelf druk is met de voorbereiding voor de Olympische Spelen. Hij zet alles op alles om in Rio het eremetaal in de wacht te slepen.

Marhinde Verkerk werd beloond met de Award voor Sportvrouw Rotterdam-Rijnmond 2015. Een welverdiende prijs voor een sportvrouw met karakter die na een slepende knieblessure de draad weer oppakte en, zo lijkt, er nog een schepje bovenop deed: Goud op het EK en brons op het WK. Ook haalde ze tussendoor nog even de Nationale titel op eigen bodem. Ook deze topatleet betreedt volgend jaar de mat in Rio.

Sportploeg Rotterdam-Rijnmond 2015 is Curaçao Neptunus. De honkballers van Curaçao Neptunus beleefden onder leiding van coach Evert-Jan ’t Hoen een bijzonder succesvol jaar. Zij namen niet alleen wederom de landstitel mee naar huis, ook schreven ze de Europese titel op hun naam door tijdens de European Champions Cup de Italiaanse kampioen te verslaan.

Arno Havenga mocht de Award voor Sportcoach Rotterdam-Rijnmond 2015 in ontvangst nemen. Deze Rotterdamse bondscoach wist met zijn Nederlands damesteam waterpolo dit jaar het zilver op het WK in Kazan te bemachtigen. Daarnaast won Havenga met de waterpolodames brons tijdens de FINA World League in Shanghai.

Marieke Keijser liet motorcoureur Bo Bendsneyder en Feyenoorder Rick Karsdorp achter zich en ging er met de titel Metro Sporttalent vandoor.
De 18-jarige roeister nam deel aan zowel het Europees- als het Wereldkampioenschap Junioren. Beide sloot zij winnend af en ze nam de gouden plakken mee terug naar Rotterdam.

Handbalvereniging Atomium '61 werd beloond met de Gehandicaptensportprijs. Naast handbal heeft deze vereniging ook een sectie recreatiesport met daarin aanbod voor sporters met een handicap, zoals goalbal voor mensen met een visuele beperking, G-handbal voor jeugd met gedragsstoornissen of verstandelijke beperking en KombiFit voor volwassenen met een verstandelijke beperking of niet aangeboren hersenletsel.

De Sport Awards Rotterdam-Rijnmond is een samenwerking tussen Gemeente Rotterdam, Rotterdam Topsport, Rotterdam Sportsupport en RTV Rijnmond.

Meer informatie:
www.desportawards.nl
 
Twitter: @desportawards
Facebook: /desportawards


Noot voor de redactie:

Noot voor de redactie:

Voor meer informatie en foto’s kunt u contact opnemen met Kristel Arntz, communicatieadviseur Gemeente Rotterdam. Telefoon: 06-23 30 27 05 Email: kcm.arntz@rotterdam.nl  

Foto’s zijn vanaf dinsdagochtend beschikbaar. Indien u interesse heeft in beeldmateriaal, graag mailen naar bovenstaand adres.