Direct naar de content

Winnaars Sport Awards Rotterdam-Rijnmond bekend!

Uitreiking afgelast vanwege slechte weersomstandigheden

Maandagavond 11 december zouden de Sport Awards Rotterdam-Rijnmond 2017 worden uitgereikt op het ss Rotterdam. Door de voorspelde slechte weersomstandigheden is besloten de uitreiking af tegelasten. De organisatie van de Sport Awards betreurt het deze beslissing te moeten nemen, maar is van mening dat zij haar verantwoordelijkheid moet nemen naar de genomineerden en gasten die vanavond aanwezig zouden zijn. De winnaars van de Sport Awards worden deze week allen door RTV Rijnmond bezocht en krijgen hun award op een andere manier uitgereikt. De registratie van deze alternatieve uitreiking wordt zaterdag 16 december om 17.00 uur uitgezonden door RTV Rijnmond.

Dit zijn de winnaars! FEYENOORD is dit jaar hofleverancier bij de uitreiking van de Sport Awards Rotterdam Rijnmond. KARIM EL AHMADI mag de award voor Sportman in ontvangst nemen. Hij was één van de belangrijkste schakels in het kampioensjaar van Feyenoord. De motor op het middenveld werd het afgelopen seizoen landskampioen en won de Johan Cruijff Schaal.

Ook coach GIOVANNI VAN BRONCKHORST valt in de prijzen, omdat hij de ploeg uit Rotterdam-Zuid na 18 jaar weer naar het landskampioenschap loodste. Feyenoord krijgt de award voor Sportploeg Rotterdam-Rijnmond 2017 uitgereikt. Feyenoord liet hiermee het eerste damesvolleybalteam van Sliedrecht Sport en honkbalploeg Curaçao Neptunus achter zich.

Wielrenster CHANTAL BLAAK werd dit jaar Nederlands en Wereldkampioen op de weg, daarnaast won ze met haar team een zilveren medaille tijdens de WK ploegentijdrit. Daarvoor  krijgt ze de award voor Sportvrouw Rotterdam-Rijnmond.

De 15-jarige atleteALIDA VAN DAALEN is uitgeroepen tot Sporttalent van het jaar. Dit jonge talent heeft nu al een indrukwekkende staat van dienst. Op het European Youth Olympic Festival won ze overtuigend de gouden medaille bij het kogelstoten en een dag later won ze op het onderdeel discuswerpen de zilveren medaille.

De award voor Sportvrijwilliger gaat dit jaar naar MARC KNOET. Sinds de start van Hockeyclub Delfshaven heeft Marc zich in veel rollen volledig voor de club ingezet. Als trainer, penningmeester, wedstrijdsecretaris, lijncoördinator en spin-in-het-web. Tegenwoordig staat hij bij de club vooral bekend om zijn enorme betrokkenheid bij de jeugd.

Ook SGT ALEXANDERSTAD valt in de prijzen. Bij de winnaar van de Gehandicaptensportprijs 2017 trainen en spelen ruim 50 G-tennissers in diverse leeftijdscategorieën, op verschillende niveaus. Persoonlijke aandacht en ontwikkeling staan centraal en ook op het sociale vlak wordt veel georganiseerd.

De Sport Awards Rotterdam-Rijnmond is een samenwerking tussen de gemeente Rotterdam, Rotterdam Topsport, Rotterdam Sportsupport en RTV Rijnmond.


Noot voor de redactie:

Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Esther van Nispen, gemeente Rotterdam Sport & Cultuur via esther@vannispen.nl of 06-24919869.

Website: http://www.rotterdamsport.nl/desportawards/
Twitter: @sportstad
Facebook: @rotterdamsportstad