Direct naar de content

Winnaars sport awards rotterdam-rijnmond 2016

Maandagavond 12 december vond de uitreiking plaats van de Sport Awards Rotterdam-Rijnmond 2016. Op het sfeervolle ss Rotterdam reikten onder andere burgemeester Ahmed Aboutaleb, wethouder Adriaan Visser en toernooidirecteur van het ISU WK Shorttrack 2017, Cees Juffermans de awards uit.

Sparta leverde dit jaar de Sportman van het jaar. Met zijn 24 goals in de Jupiler League een terechte titel voor Thomas Verhaar. Daarbij ging de ploeg van Alex Pastoor er met de Sport Award Sportploeg Rotterdam-Rijnmond 2016 vandoor. Zij lieten hiermee Feyenoord en cricketvereniging Excelsior’20 achter zich.

Bokster Nouchka Fontijn kreeg onder andere voor haar bijzondere prestatie op de Olympische Spelen in Rio de award voor Sportvrouw Rotterdam-Rijnmond. Als eerste Nederlandse bokster die ooit aan de Spelen deelnam, kwam ze thuis met een zilveren medaille.

Ook beloond voor een spraakmakende prestatie is sportcoach Raemon Sluiter. Hij bracht zijn pupil Kiki Bertens tot de halve finale op Roland Garros en kreeg daarvoor de award Sportcoach Rotterdam-Rijnmond 2016.

De 14-jarige Fleur Maas werd uitgeroepen tot sporttalent van het jaar. Dit jonge squashtalent heeft nu al een indrukwekkende staat van dienst. Als lid van het eliteprogramma van de Nederlandse Squash Bond wordt deze meervoudig Nederlandse Jeugdkampioen klaargestoomd voor een internationale squash-carrière.

De award voor Sportvrijwilliger staat voor al die vrijwilligers die het sporten in Rotterdam-Rijnmond mogelijk maken. Dit jaar werd de bijzondere inzet van vrijwilliger Tom Wolbrink uitgelicht. Met zijn enthousiasme en focus wist hij met weinig middelen Feijenoord warm te krijgen voor korfbal.

Tenslotte feliciteren wij Rotterdam Basketbal met hun Gehandicaptensportprijs. Deze vereniging biedt met G-Force trainingen en wedstrijden aan jeugd en volwassenen met een verstandelijke beperking. Sporten met een lach is waar het om gaat en dat werd vanavond maar weer eens duidelijk.

We blikken terug op een zeer geslaagde avond en zijn trots op deze prachtige lijst met award-winnaars. De Sport Awards Rotterdam-Rijnmond is een samenwerking tussen Gemeente Rotterdam, Rotterdam Topsport, Rotterdam Sportsupport en RTV Rijnmond.

Meer informatie: www.rotterdamsport.nl/desportawards


Noot voor de redactie:

Noot voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Esther van Nispen, Gemeente Rotterdam.  E-mail: e.vannispen@rotterdam.nl. T: 06-22792713.

Foto’s zijn vanaf dinsdagochtend beschikbaar. Indien interesse, graag mailen naar bovenstaand adres.