Direct naar de content

Winnaars Rotterdamse Kinderrechten Award 2022!

Corrie Hoogenboom en stichting De Katrol zijn de winnaars geworden van de Rotterdamse Kinderrechten Award! De uitreiking vond plaats door kinderburgemeester Louey Zerourou en Kinderombudsman Stans Goudsmit op het Kinderrechtenfestival in Plaswijckpark op zondag 20 november 2022.

Met het uitreiken zet de gemeente Rotterdam organisaties én personen in het zonnetje, die met hun initiatieven bijdragen aan het gezond en veilig opgroeien van Rotterdamse kinderen van 0 tot en met 18 jaar. Daarnaast is de uitreiking de afsluiting van de Week tegen Kindermishandeling.

Winnaar categorie Rotterdammer: Corrie Hoogenboom
Corrie won de award vanwege haar onuitputtelijke inzet voor kinderen in de Rotterdamse wijk Middelland. Ze organiseert het hele jaar door gratis activiteiten voor kinderen. Dit doet zij omdat veel gezinnen niet de financiële middelen hebben om op vakantie te gaan of om leuke activiteiten te ondernemen met het gezin. De kinderen kunnen er meedoen aan waterfeesten, in de zomervakantie kamperen en er worden verschillende sportactiviteiten georganiseerd.

Corrie Hoogenboom ontving de Rotterdamse Kinderrechten Award en een geldbedrag van €1250,–

Tweede en derde prijs voor Rotterdammers
Ook dit jaar werd er voor personen ook een tweede en derde prijs uitgereikt. Rotterdammers Fred Pijl en Ishmail Ke Pen Kamara wonnen een geldbedrag van € 750,- en € 500,-. Fred voor het creëren van de zogenoemde koffiehuiskamer, waar hij kinderen een veilige plek geeft waar plezier gemaakt kan worden. Ishmail voor zijn bijzondere initiatief waarmee hij leerlingen inspireert met poëzie.

Winnaar categorie Rotterdamse organisatie: De Katrol
In de categorie Rotterdamse organisatie won stichting De Katrol. Een betere toekomst door leren leuker te maken. Dat doet De Katrol voor kinderen op Rotterdam Zuid. De Katrol biedt op spelenderwijze leer- en gezinsondersteuning bij de kinderen thuis. Met de inzet van studenten van de maatschappelijke studies van de Hogeschool Rotterdam en InHolland en welzijnswerkers, krijgt leren een betere plek in het gezin waardoor kansen van het hele gezin worden vergroot. Zo zorgen zij ervoor dat de kinderen niet met een achterstand aan hun schooljaar beginnen. De jury is onder de indruk van de impact van de Katrol op kinderen en het gezin waarvan ze deel uitmaken.

De Katrol ontvangt ook de Rotterdamse Kinderrechten Award en een geldbedrag van € 10.000,-

Tweede en derde prijs Rotterdamse organisaties
De tweede en derde prijs in de categorie Rotterdamse organisaties werden uitgereikt aan Stichting Vakantieweken en stichting Normal Difference. Zij wonnen een geldbedrag van € 5.000, – en € 2.500, -. Stichting Vakantiewerken zorgt ervoor dat kinderen die het niet breed hebben een fijne zomervakantie kunnen beleven. Zodat zij, net als hun klasgenootjes, met nieuwe ervaringen en verhalen na de zomervakantie terug op school komen. Normal Difference viel in de prijzen omdat zij de geestelijke gezondheid van kinderen optimaal willen bevorderen door sport, kunst, educatieve programma’s en community empowerment activiteiten.

Meer informatie
De gemeente reikte voor de zesde keer de Rotterdamse Kinderrechten Award uit. Hiermee vragen we samen met Rotterdamse burgers aandacht voor de rechten van het kind. De winnaars ontvingen een award en een geldbedrag: een bedrag van €1.250 euro voor een inwoner van Rotterdam. De gekozen Rotterdamse organisatie (stichting, school, instelling) ontvangt een geldbedrag van € 10.000, -. Beide geldbedragen zijn bedoeld om te investeren in mooie projecten voor kinderen.

Bekijk alle genomineerde initiatieven op www.rotterdam.nl/kinderrechtenaward

De jury van de Rotterdamse Kinderrechten Award bestond dit jaar uit:
Stans Goudsmit (voorzitter) – Rotterdamse Kinderombudsman
Eda Isik (vice-voorzitter) – Young010
Aloali Kananpour – Stichting Confro
Roy van den Berg – Unicef
Loulou Drinkwaard & D’Avellonne van Dijk – Uitgeverij Wilde Haren

Speciale adviesrol had Kinderburgemeester Louey Zerourou op de dag zelf.

Afbeeldingen