Direct naar de content

Winnaars Rotterdamse Kinderrechten Award 2019

Carmelita Cleve en Hotspot Hutspot zijn de winnaars geworden van de Rotterdamse Kinderrechten Award! Dit heeft wethouder Judith Bokhove zojuist bekend gemaakt. Met het uitreiken zet de gemeente Rotterdam een organisatie én individu in het zonnetje, die met hun initiatieven bijdragen aan het gezond en veilig opgroeien van Rotterdamse kinderen van 0 tot en met 18 jaar. Daarnaast is de uitreiking de officiële start van de Week tegen Kindermishandeling.

De genomineerden waren zeer aan elkaar gewaagd, Carmelita Cleve won de award vanwege haar inzet bij Duimdrop, een speelgoed-uitleenpunt in de wijk. Als gepensioneerde doet zijn al een aantal jaar vier dagen in de week. Ze staat bekend als ‘Mamalita’, de moeder van alle kinderen. Wat betreft de jury doet deze bijnaam haar recht. Ze leent het speelgoed uit, maar is ook een luisterend oor voor de kinderen én ouders, daarnaast organiseert ze allerlei activiteiten als filmkijken, bingo, bowlen en barbecues voor kinderen die vaak niet op vakantie gaan. Andere genomineerden in de categorie van Rotterdammer waren Zoë Cochia, Anouar El Addouti.

In de categorie organisatie won Hotspot, Hutspot. Van buurtmoestuinen naar gezellig samen koken in het wijkrestaurant. Hotspot Hutspot zet voedsel in om mensen te activeren en te verbinden. Tieners uit de kwetsbare wijken van Rotterdam weten na schooltijd de weg te vinden naar de organisatie. Ze ontwikkelingen hun talenten, leren gezond koken en eten en worden meer betrokken bij hun wijk. Hotspot Hutspot draagt een goed steentje bij aan het gezond laten opgroeien van kinderen, vindt de jury. Andere genomineerden waren Stichting Stem zonder Gezicht en STRONG.

Meer informatie
De gemeente reikte voor de derde keer de Rotterdamse Kinderrechten Award uit. Hiermee vragen we samen met Rotterdamse burgers aandacht voor de rechten van het kind. De winnaars ontvingen een speldje, certificaat en een geldbedrag: een bedrag van 2.500 euro voor een inwoner van Rotterdam en een bedrag van 10.000 euro voor een Rotterdamse organisatie (stichting, school, instelling). Beide geldbedragen zijn bedoeld om te investeren in mooie projecten voor kinderen.
Bekijk alle genomineerde initiatieven op www.rotterdam.nl/kinderrechtenaward

De jury van de Rotterdamse Kinderrechten Award bestond dit jaar uit:
Stans Goudsmit (voorzitter) – Rotterdamse Kinderombudsman
Suzanne Huig – Hoofdredacteur Jong 010
Chaimae Fadis– Voorzitter Young010
Celien Anches – Initiatiefnemer GlamMa + Winnaar Kinderrechten Award 2018
Ismail Aghzanay – Docent Designcollege + Leraar van het Jaar 2018
Lorenzo Elstak – Sociaal/creatief ondenemer (o.a. Ik ben WIJ)


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Theo Breimer,  bestuursvoorlichter wethouder Bokhove, 06-41316567 of t.breimer@rotterdam.nl