Direct naar de content

Winnaars Rotterdamse halve finale Cruyffcourts bekend

Woensdag 20 mei 2015 vond op het vernieuwde veld van Cruyff Court Feyenoord de halve finale plaats van Cruyff Courts 6 vs 6. FC Maassluis won het voetbaltoernooi voor de jongens, De Nelson Mandela Girls wonnen bij de meisjes. Daarnaast hebben De Drakies en De Koningin Beatrixschool de Respect-awards gewonnen. Deze vier teams hebben zich gekwalificeerd voor de Landelijke Finale in Amsterdam op 6 juni waar zij strijden om de titel Cruyff Courts Kampioen van Nederland 2014-2015.

Cruyff Courts 6 vs 6 is een internationaal voetbalkampioenschap waarin meer dan 20.000 jongens en meisjes tot en met 12 jaar deelnemen op een van de 200 Cruyff Courts wereldwijd. Met dit kampioenschap biedt de Johan Cruyff Foundation kinderen dé kans zich te meten met de winnende teams van andere Cruyff Courts. Het doel van Cruyff Courts 6 vs 6 is om alle Cruyff Courts met elkaar te verbinden. Het kampioenschap wordt in 12 landen volgens dezelfde voorwaarden georganiseerd. De Nederlands Kampioen speelt vervolgens het officiële EK Cruyff Courts 6 vs 6 tegen teams uit Spanje en Italië.

Het Cruyff Court Feyenoord was het speelveld voor de Rotterdamse halve finale, dit court is voorzien van een nieuwe toplaag. Het is het tweede Cruyff Court van de in totaal 50, die komende jaren worden vervangen in Nederland. Hiermee wordt nog tien jaar sport op het Court gegarandeerd. Dit is belangrijk gezien de sociale en sportieve functie van het veld in de wijk.

Respect – “Heb respect voor de ander”
Via de 14 regels van Johan Cruijff, die gelden op alle Cruyff Courts ter wereld, wordt de kinderen geleerd om zowel op als buiten het veld respectvol met elkaar om te gaan. Tijdens de toernooien staat één van de 14 regels van Johan Cruijff centraal: “Heb respect voor de ander”. Alle deelnemers laten zien dat ze spelen voor respect door het respectspandoek te tekenen en al hun tegenstanders de hand te schudden. Bovendien wordt ieder toernooi, volgens een standaard klassement, de Respect Award uitgereikt aan het sportiefste team.

De halve finale Cruyff Courts 6 vs 6 is een samenwerking tussen de Johan Cruyff Foundation en de gemeente Rotterdam.


Noot voor de redactie:

Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Irene Warbout, communicatieadviseur gemeente Rotterdam, ic.warbout@rotterdam.nl, 06-51003852.