Direct naar de content

Winnaars Pernisse Speld zijn bekend

Zojuist zijn Miranda van Eijk, Jan van der Schee en Jan van der Slot onderscheiden met de Pernisse Speld. Dit gebeurde tijdens de nieuwjaarsreceptie van Stichting Interwijk in het Wijkinlooppunt. Zij kregen de gebiedsonderscheiding voor hun jarenlange inzet voor een leuker en beter Pernis.

Miranda van Eijk is al meer dan 25 jaar lid van EHBO-Pernis. Als bestuurslid verzorgt zij onder meer de ledenadministratie, boekhouding, bereidt zij vergaderingen voor en verzorgt de verslagen hiervan. Daarnaast helpt zij mee bij de jaarlijkse EHBO-cursussen en verleent, indien nodig, eerste hulp bij evenementen en activiteiten in het dorp.

Jan van der Schee is dit jaar precies 20 jaar bestuurslid van de Oudheidkamer. Hij houdt daar onder meer het archief bij, verzorgt diavoorstellingen, fungeert als gids bij wandelingen door Pernis, stelt de nieuwsbrief, kalender en het stratenboek samen en klust zelfs aan het gebouw als dat nodig is.

Jan van der Slot, liefkozend ook wel de vogelman genoemd, verzorgt al 15 jaar de vogels in de volière. Dagelijks voorziet hij de vogels van voer en drinken en verschoont hij de hokken. Daarnaast zorgt hij er voor dat de volière zelf, het hekwerk en de banken er altijd keurig bijstaan.

De bewoners van Pernis konden afgelopen december een dorpsgenoot nomineren voor de speld via de website van de gemeente. De voorgedragen bewoners moesten minstens vijf jaar en wekelijks minstens vijf uur vrijwilligerswerk doen. Vanaf 2016 koppelt de gemeente de Pernisse Speld niet langer aan de titel Vrijwilliger van het jaar. Meerdere mensen kunnen sindsdien in aanmerking komen voor de speld.


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met Bas Ockeloen, communicatieadviseur voor gebied Pernis. Per e-mail: b.ockeloen@rotterdam.nl of telefonisch: 06 5023 0338.