Direct naar de content

Winkels en appartementen aan de Asterlo

Nieuwbouw, herinrichting plein en verplaatsing weekmarkt geeft Zuidwijk impuls

In Zuidwijk wordt volgend jaar aan de Asterlo gestart met de bouw van een winkelplint met daarboven 51 huurappartementen. Ahold, Ten Brinke Groep en de gemeente Rotterdam tekenden hiervoor 7 juni op de Provada Vastgoedbeurs in Amsterdam een ontwikkelovereenkomst.

Begin 2019 staat de oplevering gepland. Op de locatie waar nu de weekmarkt plaatsvindt kunnen Rotterdammers dan hun intrek nemen in een van de 51 appartementen. Het gaat om huurappartementen in het middensegment. Geschikt voor senioren vanwege de toegankelijkheid van het gebouw en de aanwezigheid van een lift. Maar bijvoorbeeld ook voor andere buurtbewoners die willen doorgroeien naar een grotere woning.

Winkelplint Ahold
De woontoren komt boven een winkelplint met een vestiging van Albert Heijn en Gall & Gall. De plint biedt naast deze twee winkels nog 380 m² winkelruimte. Op het dak van de winkels komt parkeergelegenheid voor de bewoners van de appartementen. Voor het winkelend publiek komen op het plein en rondom de winkels ca. 130 parkeerplaatsen.

Herinrichting plein
Voordat de bouw start in november 2017 richt de gemeente Rotterdam het plein voor de winkels functioneel in met behoud van de groene uitstraling. En verhuist de markt op vrijdag van de toekomstige bouwlocatie naar het nieuw ingerichte plein. De komst van de nieuwe winkels en de verplaatsing van de weekmarkt heeft een versterkende werking op elkaar en op de aangrenzende bestaande winkelplint.

Woontoren herkenningspunt
De woontoren heeft een kleinschalig karakter maar zal met zijn 7 verdiepingen en moderne architectuur een duidelijk herkenningspunt zijn voor de buurt. De bouw en de ontwikkeling van de winkelplint en de woontoren is in handen van Ten Brinke Groep.


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Ten Brinke Groep, Nicole Metaal (communicatieadviseur), 088 3741315, nmetaal@tenbrinke.com
Albert Heijn, afdeling Mediarelaties, 088 659 2020, pers@ah.nl
Gemeente Rotterdam, Edwin Cornelisse (woordvoerder wethouder Schneider), 06 1006 4779, e.cornelisse@rotterdam.nl,