Direct naar de content

Wimmers nieuw lid gebiedscommissie IJsselmonde

Tijdens de vergadering van gebiedscommissie IJsselmonde is gisteravond Edward Wimmers, door extern voorzitter Jean-Paul Andela, als nieuw lid geïnstalleerd. Met twee bossen bloemen en een hartelijk applaus werd Wimmers verwelkomd.

Zijn technische commerciële achtergrond heeft Wimmers gebracht tot districtsmanager bij een Bliksembeveiligingsbedrag. Hij is veel onderweg en rijdt van Alkmaar tot Antwerpen en van Den Bosch, via Utrecht weer terug naar zijn geboortestad Rotterdam. In een eerder verleden was hij ondernemer met meerdere cd-winkels. ‘Maar die heb ik op tijd verkocht.’, zegt het nieuwe commissielid.

Met het vertrek van enkele commissieleden is Wimmers nu de eerstvolgende die de leemte mag opvullen. Wimmers heeft er zin in: “Het is mooi om in het laatste jaar van deze commissie een rol te mogen spelen.” Beter laat dan nooit is zijn opvatting. “Ik stap er fris in en ga proberen richting de toekomst iets te betekenen voor IJsselmonde. Verbinden staat hoog op mijn lijstje. Het sluiten van compromissen maakt daar onderdeel vanuit. Weet je, je kunt niet altijd winnen.”

Als Wimmers zijn voortuin uitloopt staat hij in Barendrecht. “Nee, daar wil ik niet wonen, maar het uitzicht is wel goed. Ik ben een rasechte IJsselmondenaar. IJsselmonde is een stad op zich. Het is groot en heeft veel mooie plekken, maar kent ook veel problemen. Veiligheid op straat is heel belangrijk. Je moet je thuis en veilig kunnen voelen, dat geldt voor iedereen. Dat is voor mij een van de onderwerpen waar ik me voor ga inzetten. Verder wil ik meer eenheid in de buitenruimte. Het is prima als wordt besloten dat een wijk nog niet gebouwd wordt, maar laat dat stuk bouwgrond er niet verloren bij liggen. Maak een tijdelijk park, zet wat bankjes neer. Het is niet nodig om de omgeving te laten verloederen. En maak bouwprojecten af, daar zijn de Herenwaard en Hordijkerveld helaas goede voorbeelden van. Er wordt gebouwd, maar vervolgens mist het aansluiting met de rest van de omgeving. Daar ga ik werk van maken.”


Noot voor de redactie:

Noot voor de redactie. Bel voor meer informatie met Louise Kuijpers, gebiedsvoorlichter IJsselmonde en Hoek van Holland 06 22 60 51 77 of mail lml.kuijpers@rotterdam.nl