Direct naar de content

Wim Littooij ontvangt de Wolfert van Borselenpenning

Wim Littooij heeft donderdagmiddag 25 september de Wolfert van Borselenpenning ontvangen uit handen van Hugo de Jonge, wethouder Onderwijs, Jeugd en Zorg. Wim Littooij is lid van de raad van bestuur van het Rotterdamse schoolbestuur CVO en voorzitter van FOKOR (de vereniging voor samenwerkende schoolbesturen voor primair en voortgezet onderwijs in Rotterdam). De Wolfert van Borselenpenning is de hoogste onderscheiding die Rotterdam kent.

De uitreiking van de gemeentelijke onderscheiding vond plaats tijdens de afscheidsbijeenkomst van Wim Littooij als lid van de raad van bestuur van het CVO in het auditorium van de Kunsthal in Rotterdam.

Deze middag heeft Wim Littooij ook de onderscheiding Ridder in De Orde van Oranje-Nassau ontvangen. Deze kreeg hij van de loco-burgemeester van de gemeente Brielle.

Littooij startte in 1968 zijn loopbaan als leraar Wiskunde, Godsdienst en Nederlands aan de Koningin Juliana MAVO in Bergen op Zoom. Daarna was hij onder andere algemeen directeur van het PENTA college en voorzitter van het Rotterdamse schoolbestuur CVO. Vanaf 2011 is hij voorzitter van FOKOR. Hij speelt een belangrijke rol in de kwaliteitsverbetering van het Rotterdamse onderwijs. Hij wist een grote stempel te drukken op het Rotterdamse onderwijsbeleid. Hij hechtte daarbij altijd aan een goede samenwerking tussen de schoolbesturen en de gemeente Rotterdam.

Wat Littooij drijft, is dat hij zich niet neer kan leggen bij het niet mee kunnen komen in de samenleving van Rotterdammers. Hij is altijd op zoek gegaan naar mogelijkheden en kansen voor kinderen die dit vanuit huis niet automatisch meekrijgen. Kenmerkend voor Wim Littooij is ook zijn inzet geweest voor het voortbestaan van islamitisch onderwijs in Rotterdam. Hij doet dit vanuit de overtuiging dat vrijheid van onderwijs een groot goed is. Wim Littooij blijft als bestuurslid van Avicenna en als voorzitter van FOKOR nauw betrokken bij het Rotterdamse onderwijs.

Wolfert van Borselenpenning
In 1967 liet Rotterdam een penning maken, die herinnert aan de stichter van de stad, de edelman Wolfert van Borselen. De penning is een afdruk van zijn ruiterzegel in zilver. De onderscheiding wordt, inclusief draagspeld uitgereikt aan personen die in een leidinggevende functie op verschillende terreinen activiteiten hebben ontplooid ten behoeve van de Rotterdamse samenleving. Aan de achterkant van de Wolfert van Borselenpenning van Wim Littooij staat gegraveerd: ‘Bevlogen onderwijsman, met een groot hart voor alle leerlingen’.


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Tjeerd Agema, bestuursvoorlichter wethouder De Jonge, 06 – 51 07 47 86 of t.agema@rotterdam.nl