Direct naar de content

Wijksportvoorziening Pernis gaat Bonte Koe heten

Gisteren is tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van Stichting Interwijk in Pernis bekend gemaakt dat de nog te bouwen wijksportvoorziening de naam “Bonte Koe” krijgt. Dit is een verwijzing naar de boerderij die vroeger op die plek stond. 

Afgelopen zomer is alle Pernissers gevraagd om een naam te bedenken voor de Wijksportvoorziening. Uit de vele inzendingen bleven drie kanshebbers over: de Bonte Koe, de Boerenhoek en de Springplank. In november konden bewoners vervolgens op hun favoriet stemmen. Hierbij kwam Bonte Koe als winnaar uit de bus. De naam is ingediend door Jan van der Schee, bewoner van Pernis.

De Bonte Koe verwijst naar een 17e eeuwse boerderij die aan de voormalige Lange Bakkeroordsedijk stond (nu Shell terrein). Deze boerderij werd bewoond door de familie Pons, waarvan tientallen nakomelingen nog steeds in Pernis wonen. Het wast de meest noord-westelijk gelegen boerderij van het eiland IJsselmonde en had tevens een haventje met een voetveer naar Vlaardingen.

De projectgroep Wijksportvoorziening gaat deze maand in gesprek met de bouwcombinaties die zich hebben ingeschreven met een ontwerp voor het gebouw. Hierbij wordt onder meer gelet op duurzaamheid, energieverbruik en te verwachten onderhoudslasten. Naar verwachting wordt in februari bekend hoe de Wijksportvoorziening eruit komt te zien en welke bouwcombinatie de opdracht krijgt.


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met Bas Ockeloen, communicatieadviseur voor gebied Pernis. Per e-mail: b.ockeloen@rotterdam.nl of telefonisch: 06 5023 0338.