Direct naar de content

Wijkbus voor Hoek van Holland

Openbaar vervoer voor alle Hoekenezen

Vanaf september gaat in Hoek van Holland een wijkbus rijden. Dat is in ieder geval de voorlopige uitkomst en oplossing voor het vervallen van buslijn 35. In het nieuwe vervoersplan verdwijnt buslijn 35 en vervangen door de nieuwe buslijn 31. Deze rijdt echter niet meer door het oostelijk deel van het dorp. De komst van een wijkbus moet deze leegte opvullen.

De gebiedscommissie Hoek van Holland heeft het gemeentebestuur geadviseerd om dit ontstane probleem op te lossen met een wijkbus. Klaas de Koning, voorzitter gebiedscommissie: ‘Alle Hoekenezen moeten gebruik kunnen maken van het openbaar vervoer. Als een deel van het dorp daarvan verstoken blijft, zoek je met elkaar naar een oplossing. Zo nodig moet er maatwerk worden geleverd. Met de komst van de wijkbus lijkt dat te gaan lukken.’
Nieuwe metrolijn, nieuw vervoersplan
Komende september wordt de Hoekse Lijn geopend, de nieuwe metrolijn tussen Hoek van Holland en Rotterdam. Op datzelfde moment start de nieuwe busdienstregeling voor Haaglanden, waaronder de buslijnen voor Hoek van Holland vallen. Daarin verdwijnt buslijn 35. De nieuwe buslijn 31 rijdt rechtstreeks van Hoek van Holland Haven, via ’s Gravenzande, naar Den Haag Leyenburg.
In samenwerking met de gemeente en de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) is gewerkt aan de komst van de wijkbus. Dit is een 8-persoonsbus, die op afroep de route rijdt langs de haltes van lijn 31 binnen Hoek van Holland. De bus kan dus gebruikt worden om naar het metrostation, of de opstaphaltes van lijn 31 te rijden, maar ook voor andere ritten binnen Hoek van Holland. De MRDH is bezig subsidie te regelen, zodat reizigers tegen het normale tarief met een OV-chipcard kunnen betalen. Binnenkort wordt hierover een besluit genomen. De wijkbus gaat tegelijk met de nieuwe dienstregeling van start.
Zodra de definitieve dienstregeling bekend is, worden bewoners hierover geïnformeerd. Zoals over de overstap mogelijkheden in ’s Gravenzande op buslijn 32 voor een rechtstreekse verbinding naar het Reinier de Graaf in Delft.


Noot voor de redactie:

Neem voor meer informatie contact op met communicatieadviseur Hoek van Holland, Louise Kuijpers, 06 22 60 51 77 of lml.kuijpers@rotterdam.nl.