Direct naar de content

Wie wordt Leraar M/V van het Jaar 2015?

Goede leraren maken het verschil in het leven van een leerling. Om die bijzondere leraren in Rotterdam in het zonnetje te zetten, is er de verkiezing Leraar M/V van het jaar. Van maandag 24 augustus tot vrijdag 11 september kunnen leraren worden genomineerd.

Een goede leraar weet kennis op een aansprekende manier over te brengen, maar zorgt ook voor een prettige sfeer in de klas. Bij zo’n leraar wordt ieder kind uitgedaagd om het beste uit zichzelf te halen. Om die goede leraren te laten merken dat zij worden gewaardeerd houden schoolbesturen en de gemeente de verkiezing Leraar M/V van het jaar Rotterdam 2015. Van 24 augustus tot 11 september kunnen leraren worden genomineerd. De winnende leraren zijn een jaar lang ambassadeur voor goed onderwijs in Rotterdam.

Eerst nomineren dan stemmen
Van 24 augustus tot 11 september kan iedere Rotterdammer een leraar nomineren. Dat kan op www.leraarvanhetjaarrotterdam.nl. Er zijn drie categorieën: basisonderwijs, voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs.
Belangrijk is ook om te vemelden waarom de betreffende leraar word genomineerd. Want van 14 tot en met 18 september kunnen alle Rotterdammers stemmen op de leraar die ze het meest aanspreekt, via www.leraarvanhetjaarrotterdam.nl . Ook de professionele jury die uit de top drie met de meeste stemmen de uiteindelijke winnaars kiest, kijkt naar de motivatie bij de nominatie.
Tijdens de internationale Dag van de Leraar, maandag 5 oktober, worden de leraren van het jaar tijdens een feestelijke bijeenkomst bekendgemaakt.


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Tjeerd Agema, bestuursvoorlichter wethouder De Jonge, 06 – 51 07 47 86 of t.agema@rotterdam.nl