Direct naar de content

Wie wint de Rotterdam Architectuurprijs 2014?

De digitale stembus is geopend

In december wordt de Rotterdam Architectuurprijs uitgereikt. Tot 5 december kan men voor deze vijfde editie stemmen op het favoriete gebouw via www.rotterdamarchitectuurprijs.nl. De Architectuurprijs kent een publieksprijs en een prijs van een vakjury. De Rotterdam Architectuurprijs is een erkenning voor het team van de opdrachtgever, architect en bouwer. Het thema dit jaar is ‘utiliteitsbouw’.
 

Stemmen op een van de 25 project van de shortlist kan tot 5 december 17.00 uur. Daarna wint het project dat de meeste stemmen heeft gekregen de publieksprijs. Maar ook als stemmer maakt men kans op een prijs. Degene met de mooiste motivatie bij zijn of haar keuze wint een uitgebreide rondleiding door De Markthal inclusief lunch voor twee personen.
Dit jaar zijn 44 projecten door professionals en het brede publiek ingediend. Uit die lijst zijn 25 kanshebbers geselecteerd.

Vakjury
De onafhankelijke organisatie van de vakprijs is in handen van AIR, het architectuurcentrum van Rotterdam. De vakjury staat onder voorzitterschap van Janny Rodermond (directeur Stimuleringsfonds voor Creatieve Industrie) met verder Marleen Hermans (Hoogleraar Publiek Opdrachtgeverschap, TU Delft), Tijs van den Boomen (journalist gespecialiseerd in publieke ruimte), Alex van de Beld (oprichter Onix) en Rick ten Doeschate (oprichter Cloud Collective). De jury licht haar keuze toe in een juryrapport dat zal worden uitgedeeld bij de prijsuitreiking en als pdf beschikbaar komt op de site.

Rotterdam Architectuurprijs
De Rotterdam Architectuurprijs is een initiatief van de gemeente Rotterdam en wordt georganiseerd door AIR, het architectuurcentrum van Rotterdam. De prijs is in het leven geroepen om het architectuurklimaat in Rotterdam verder te stimuleren en de kwaliteit van de gebouwde en geleefde stad te verbeteren.

#RAP010
Meepraten over de prijs via social media, het thema utiliteitsbouw en architectuur in Rotterdam? Gebruik de hashtag #RAP010.


Noot voor de redactie:

Noot voor de redactie, niet voor publicatie:
Voor meer informatie over de publieksprijs van de Rotterdam Architectuurprijs en beeldmateriaal kunt u contact opnemen met Deborah Haas, communicatieadviseur Gemeente Rotterdam, tel. 06 2295 4067.