Direct naar de content

Wethouders bereiken overeenstemming met minister over extra inzet A13/A16

Groot gedeelte wensen van de raden overgenomen

Wethouders Pex Langenberg en Simon Fortuyn hebben vandaag een nieuw voorstel voor de inpassing van de A13/A16 aan hun gemeenteraden van Rotterdam en Lansingerland gestuurd. Het nieuwe voorstel is het onderhandelingsresultaat van de wethouders en de minister Melanie Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu) en was een uitdrukkelijke wens van de gemeenteraden. De gemeenteraad van Rotterdam stemt donderdag 17 september over het voorstel. De raad van Lansingerland besluit maandag 21 september hierover.

Beide wethouders zijn ervan overtuigd dat een maximaal haalbaar resultaat voor de extra bovenwettelijke inpassingsmaatregelen is bereikt. Wethouder Langenberg: “Ik kreeg twee weken geleden een duidelijke opdracht van de gemeenteraad mee: de weg moest kwalitatief beter ingepast, anders zou de raad niet instemmen. De wensenlijst was groot en de minister heeft niet alle wensen overgenomen, maar het merendeel wel.”

Extra investering

Belangrijke wens voor zowel Rotterdam als Lansingerland is een verlaging van de tunnel bij het Lage Bergse Bos op maaiveld tot maximaal 4 meter. De minister heeft toegezegd deze in het contract op te nemen en hiervoor een extra investering te doen. Daarnaast zal de minister zo spoedig mogelijk op de A20 Tweelaags ZOAB-fijn tussen Prins Alexander en het Terbregseplein aanleggen. “Hierdoor neemt de geluidsoverlast voor omwonenden af”, aldus Langenberg.

Minder geluidsoverlast

Wethouder Fortuyn vindt dat er nu een mooi voorstel ligt: “Zo gaat de minister onderzoeken of  de weg bij de passage van de Randstadrail zo’n 1,5 meter lager kan worden aangelegd, is de verdieping van de tunnel door het Lage Bergse Bos nu een harde eis bij de aanbesteding en zorgt Tweelaags ZOAB-fijn, een wens van beide raden, op het hele traject voor minder geluidsoverlast. ”

De gemeenteraad van Rotterdam stemt donderdag 17 september over het voorstel, de gemeenteraad van Lansingerland 21 september.

Zie ook:

http://www.ris.rotterdam.nl/cgi-bin/agenda.cgi/action=view/id=5571

http://www.ris.rotterdam.nl/cgi-bin/showdoc.cgi/action=view/id=221073/type=pdf/15bb7363_Raadsvoorstel_inpassingsovereenkomst_A13_A16.pdf


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Saskia Kooijman-Castelijns, bestuursvoorlichter wethouder Langenberg, 06 – 53 78 61 01 of s.kooijmancastelijns@rotterdam.nl