Direct naar de content

Wethouder Struijvenberg naar India

Rotterdam versterkt economische samenwerking met India

Van 20 tot en met 26 november brengt wethouder Struijvenberg (Economie en Werkgelegenheid) een bezoek aan India met een Rotterdamse delegatie, waaronder een aantal waterbedrijven en de Erasmus Universiteit. De wethouder gaat in Mumbai en Ahmedabad in gesprek met verschillende overheden en bedrijven over water, klimaat en het sterke investeringsklimaat in Rotterdam.

Sinds 2014 groeit de Indiase economie jaarlijks met 7% en investeren steeds meer Indiase bedrijven over de grens. Wethouder Struijvenberg ziet daarom een kans om meer zaken te doen in steden als Mumbai en Ahmedabad en wil tegelijkertijd Indiase bedrijven naar Rotterdam toe trekken. Doel van het bezoek is dan ook om de relatie met een aantal steden in India te versterken. Hierdoor kan het aantal investeringen over en weer toenemen.

Indiase bedrijvigheid in Rotterdam
De wethouder brengt een bezoek aan een aantal Indiase bedrijven die de stap naar Rotterdam nog moeten maken. Daar krijgen Indiase bedrijven informatie over het sterke investeringsklimaat in Rotterdam. Ook spreekt de wethouder met lokale bestuurders over mogelijke economische samenwerkingen. Door een bezoek te brengen aan een aantal Indiase startups en IT-bedrijven, maakt de wethouder kennis met het innovatieve ecosysteem van Mumbai. De Erasmus Universiteit gaat ook mee naar India. Tijdens het bezoek zullen de ‘Orange Tulip Scholarships’ geïntroduceerd worden, die per collegejaar 2018/2019 voor talentvolle Indiase studenten beschikbaar zijn. Ook zoekt de Erasmus Universiteit naar mogelijkheden om gezamenlijk onderzoek op te starten en om studenten uit te wisselen.

Expertise over water en klimaat
Daarnaast heeft de Indiase stad Surat gevraagd naar Rotterdamse kennis over klimaatverandering, specifiek gericht op overstromingen en waterverontreiniging. Surat en Rotterdam maken allebei deel uit van het wereldwijde netwerk 100 Resilient Cities van de Rockefeller Foundation. Wethouder Struijvenberg gaat samen met de Chief Resilience Officer Arnoud Molenaar spreken over wat Rotterdamse bedrijven voor Surat kunnen betekenen.


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Saskia Kooijman-Castelijns, bestuursvoorlichter wethouder Struijvenberg, 06 – 53 78 61 01 of s.kooijmancastelijns@rotterdam.nl