Direct naar de content

Wethouder Robert Simons op handelsmissie naar Brazilië

Wethouder Robert Simons (Haven, Economie, Horeca en Bestuur) reist dit weekend af naar Brazilië voor een handelsmissie duurzame havenontwikkeling die onder zijn leiding staat. Aanleiding van de missie is de Nederlands-Braziliaanse samenwerking binnen het Green Ports Partnership programma, waarvoor de kiem tijdens de World Hydrogen Summit is gelegd. Het doel van dit programma en de handelsmissie is om Nederlandse bedrijven te ondersteunen met hun export en investeringen in drie specifieke regio’s in Brazilië, op het gebied van havenontwikkeling en energietransitie.

14 Nederlandse bedrijven nemen deel aan de handelsmissie, waaronder bedrijven uit Rotterdam. Zij brengen kennis en kunde mee op het gebied van havens, logistiek, innovatie en duurzaamheid. Expertise die Brazilië goed kan gebruiken, zeker nu het land ook stappen maakt op het gebied van energietransitie. De Nederlandse delegatie brengt o.a. een bezoek aan de grootste Latijns-Amerikaanse vakbeurs voor de logistieke sector, de Intermodal in São Paulo. Daarnaast wordt ook de haven van Rio Grande en Pecém bezocht.

Wethouder Simons: ‘’Ik kijk er bijzonder naar uit om als delegatieleider van de handelsmissie duurzame havenontwikkeling onze Nederlandse bedrijven te begeleiden deze komende week. Een reis die in het teken staat van het verder verstevigen van onze relaties met Brazilië en het creëren van nieuwe handelskansen. Goed voor onze economie en goed voor het versnellen van de energietransitie.’’

De handelsmissie is van 2 t/m 9 maart en wordt georganiseerd in samenwerking met o.a. Havenbedrijf Rotterdam NV, Rotterdam Partners, het Nederlands postennetwerk in Brazilië en RVO.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Leon Stooker, bestuursvoorlichter wethouder Robert Simons, 06 – 423 104 86 of l.stooker@rotterdam.nl