Direct naar de content

Wethouder Langenberg reikt Doro Siepelprijs en Cultuurpenning uit

Tijdens de opening van het culturele seizoen reikte wethouder Pex Langenberg vandaag de Doro Siepelprijs en de Cultuurpenning uit. De winnaar van de Doro Siepelprijs is ‘010 Says It All’, het fringe festival van Poetry International. De Cultuurpenning is dit jaar voor Mijke Loeven, directeur Jazz International Rotterdam en North Sea Round Town.

Cultuurpenning
Mijke Loeven ontvangt de Cultuurpenning 2017 vanwege haar grote betekenis die zij de afgelopen tien jaar voor de jazz in Rotterdam heeft gehad. “Haar oog voor talent en ontwikkelingmogelijkheden hebben bijgedragen aan een stevige basis en infrastructuur voor jazz in Rotterdam”, aldus de commissie die de voordracht deed. Jaarlijks reikt het Rotterdamse college de Cultuurpenning Rotterdam uit bij de opening van het culturele seizoen aan een persoon die op cultureel gebied een bijzondere prestatie heeft geleverd. Er is aan de Cultuurpenning een draagspeld en een bedrag van 5.000 euro verbonden, te besteden aan een project op het terrein waarop de laureaat werkzaam is.

Doro Siepelprijs
‘010 Says It All’ is het fringe festival van Poetry International. Op dit festival krijgen jonge talenten de mogelijkheid hun kunnen te laten zien op het professionele podium. In de maanden voor het festival worden veelbelovende jonge kunstenaars en artiesten uit spoken word, theater, zang, dans, beatbox en fotografie door professionals klaargestoomd voor het echte werk. De jury: “‘010 Says It All’ vergroot de zichtbaarheid van spoken word en trekt een breder publiek dan het strikt literaire.”
De Doro Siepelprijs is een prijs voor een Rotterdamse culturele organisatie of persoon die zich inspant voor het aantrekken van nieuw publiek. De prijs is dit jaar voor het eerst uitgereikt. De prijs bestaat uit een bedrag van 10.000 euro voor een project dat past bij de uitgangspunten van de prijs en een kunstobject als wisseltrofee van de Rotterdamse kunstenaar Tiwanee van der Horst.


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Kim Harmsen, bestuursvoorlichter wethouder Langenberg, 06 – 41 54 99 95 of k.harmsen@rotterdam.nl