Direct naar de content

Wethouder Langenberg naar Baltimore

Deze week brengt wethouder Pex Langenberg een werkbezoek aan Baltimore. Wethouder Langenberg is uitgenodigd om als keynote speaker de circulaire aanpak van Rotterdam toe te lichten tijdens de conferentie van de International Solid Waste Association (ISWA). In 2020 vindt dit evenement op het gebied van afval en hergebruik plaats in Rotterdam.

Tijdens zijn werkbezoek heeft wethouder Langenberg afspraken met de gemeente, haven en een aantal bedrijven. Ook bezoekt hij de gemeente Washington, DC als ‘100 Resilient City’ partner. Het programma staat in het teken van duurzaamheid, circulaire economie en smart city.

ISWA2020 in Rotterdam
Het grootste jaarlijkse internationale evenement op het gebied van afval en hergebruik van de ISWA wordt in 2020 in Rotterdam georganiseerd. Duizenden professionals vanuit de hele wereld komen dan samen om kennis op te doen en te delen over de nieuwste innovaties en ontwikkelingen in de branche. Het hosten van dit evenement sluit aan bij de ambitie van Rotterdam om in 2030 koploper te zijn op het gebied van circulaire economie. De gemeente organiseert het congres samen met de Koninklijke Vereniging voor Afval- en Reinigingsmanagement (NVRD).

ISWA
Rotterdam is lid van de International Solid Waste Association (ISWA). De ISWA is een internationale organisatie die zich inzet om vraagstukken op het gebied van management van afval (en daarmee grondstoffen) te agenderen en aan te pakken. Daarmee is het een belangrijke schakel in de internationale circulaire economie.


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Kim Harmsen, bestuursvoorlichter wethouder Langenberg, 06 – 41 54 99 95 of k.harmsen@rotterdam.nl