Direct naar de content

Werkzaamheden Stadhoudersweg – Schieweg

Verbetering fietsroute Noord-Zuid

Vanaf maandag 16 oktober verbetert de gemeente de kruising Stadhoudersweg – Schieweg. Het kruispunt wordt aangepast om fietsers veiliger en vlotter te laten passeren. Dit is onderdeel van een groter plan: de gemeente maakt de 6,5 km lange fietsroute van Schieplein tot het Valkenoordseviaduct veiliger, comfortabeler en sneller. Eind 2017 is deze route klaar. De Stadhoudersweg is tijdens de werkzaamheden afgesloten.

De wens om de aansluiting van de Schepenstraat op de Schieweg veiliger te maken bestaat al lang. Vanwege de gedeeltelijke sluiting van de Maastunnel zou dit plan de komende jaren niet van start gaan. Maar waarom dan toch nu? De gemeente verwachtte tijdens de renovatie van de Maastunnel meer verkeer op deze route. Tellingen van dit najaar laten echter zien dat de verkeersdruk op dit punt niet groter is dan vóór de sluiting van de Maastunnel van Noord naar Zuid. Ook krijgt de gemeente subsidie van de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) als ze het kruispunt nog dit jaar aanpakt. Dit, en de werkzaamheden aan de Coolsingel in het vooruitzicht, hebben doorslag gegeven. Er is nu groen licht: eind dit jaar is de kruising klaar.

Werkzaamheden
Van 16 oktober tot en met 15 december 2017 voert de gemeente de volgende werkzaamheden uit:
• Fase 1, maandag 16 oktober t/m vrijdag 20 oktober: op de Schieweg is 1 rijstrook dicht buiten de spits, tussen 09.00 en 15.00 uur. Een gedeelde van de Schieweg is in de nachten gesloten.
• Fase 2, zaterdag 21 oktober t/m zondag 10 december: de kruising is dicht ter hoogte van de Stadhoudersweg en Schepenstraat. De stad uit zijn er 2 rijstroken beschikbaar, de stad in 1.
• Fase 3, maandag 11 december t/m 15 december: wegversmallingen buiten de spits en een nachtafsluiting van de Schieweg.
Tijdens de eerste en laatste week van de werkzaamheden is de Stadhoudersweg open. In de periode van 21 oktober t/m 17 december is de Schieweg open voor verkeer.

Omleidingen
Verkeer vanuit het centrum neemt tijdens de nachtafsluitingen van een gedeelte van de Schieweg de route Stadhoudersweg – Bergselaan. Verkeer vanaf de A20 gaat via Schieweg – Bergselaan – Stadhoudersweg. Tijdens de afsluiting van de Stadhoudersweg wordt het verkeer vanuit het centrum omgeleid via Schieweg – Bergselaan. Autoverkeer vanaf de A20 rijdt via 1 rijstrook over de Schieweg.


Noot voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Brigitte Moratis,
persvoorlichter Stadsbeheer, 010 267 61 24 of ba.moratis@rotterdam.nl