Direct naar de content

Werkzaamheden Meent fase 2 gaan beginnen

Vanaf deze week werkt gemeente Rotterdam aan een nieuwe inrichting van de Meent tussen de Meentbrug en de Coolsingel. De werkzaamheden duren tot en met februari 2016. Dit deel van de Meent krijgt een natuurstenen bestrating, bredere stoepen, er worden bomen geplant en parkeerplaatsen worden verplaatst naar één zijde. De oude riolering en de kabels- en leidingen worden vervangen. Ook wordt De Meent een 30km zone.

Deze week vinden de voorbereidende werkzaamheden plaats, zodat volgende week het verkeer kan worden omgeleid. De kruising met het Rodezand wordt dan aangepakt en dat betekent dat doorgaand verkeer vanaf de Coolsingel en Goudsesingel niet mogelijk is. Bestemmingsverkeer moet via Coolsingel, Pompenburg, het Haagseveer inrijden.

Meent altijd bereikbaar
De werkzaamheden worden gefaseerd uitgevoerd, zodat de Meent altijd bereikbaar blijft voor verkeer. Wel zal tijdens de werkzaamheden gewerkt worden met omleidingen. De eerste is al vanaf maandag 26 mei tot vrijdag 26 juni. Voor omleidingen raadpleeg Rotterdam.nl/meent

Citylounge
Wethouder Adriaan Visser (financiën, binnenstad, cultuur en sport): “De Meent is één van die straten waar we bezoekers willen uitnodigen om er nog langer blijven, om te genieten van de vele terrasjes en winkels, zodat de binnenstad een “Citylounge” wordt. We maken deze straat, die al veel kwalitatief goede winkels telt, nog aantrekkelijker voor bewoners, bezoekers en bedrijven. Nadat in 2012 het eerste deel van de Meent is opgeknapt, gaan we nu met het andere deel aan de slag.”

Twitter.com/Project_Meent


Noot voor de redactie:

Noot voor de redactie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Gemeente Rotterdam, afdeling Communicatie, Yvette Ignatius, telefoon: (010) 267 4728 of 06 5374 4090.