Direct naar de content

Welsh Guard Pilgrims herdenken gevallen soldaten WOII in Hoek van Holland

31 augustus 2019 is de dag waarop in Nederland de viering van 75 jaar bevrijding van start gaat. In Hoek van Holland vindt op de algemene begraafplaats een speciale herdenking plaats. De Welsh Guard Pilgrims komen naar Hoek van Holland om de graven van 19 gevallen Britse soldaten te bezoeken. Deze soldaten zijn gesneuveld toen zij de Nederlandse Koninklijke familie begeleiden tijdens de Tweede Wereldoorlog. De Welsh Guards worden, namens de gemeente Rotterdam, ontvangen door de Gebiedscommissie van Hoek van Holland.

De herdenkingsceremonie vindt plaats op zaterdag 31 augustus om 12:00 op de Algemene begraafplaats van Hoek van Holland, Kerkhofweg 6.

Er zijn sprekers namens de gebiedscommissie Hoek van Holland (Peter Stok), het 4 mei comité HvH, The Guards' Remembrance Association of the Netherlands.

De ceremonie duurt o.g.v. 30 minuten. Er is een bugler, doedelzak, en zanger aanwezig. Het wordt de Britse "Last Post" ceremony, met een minuut stilte. Daarna wordt 'God Save the Queen' en 'Het Wilhelmus' gezongen.


Noot voor de redactie:

Dit betreft een persbericht van de Gebiedscommissie Hoek van Holland

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het gebied Hoek van Holland via woordvoerder Monique van Leeuwen, mi.vanleeuwen@rotterdam.nl, 06-14644246