Direct naar de content

Weerbaarheidsmaatregelen Meent en Witte de Withstraat

Werkzaamheden starten op 4 februari

De gemeente Rotterdam begint op 4 februari 2019 met het plaatsen van weerbaarheidsmaatregelen op de Meent en de Witte de Withstraat. In beide straten komen verzwaarde en in de grond verankerde paaltjes, zitbanken, boombakken, fietsbeugels en terrashekken. Hierdoor blijven de straten aantrekkelijk en houden ze een open karakter, maar worden ze wel weerbaarder. De werkzaamheden duren op de Witte de Withstraat tot en met 29 maart en op de Meent tot en met 17 mei 2019.

Rotterdam is een aantrekkelijke en toegankelijke stad met verschillende uitgaansgebieden en grote evenementen waar veel publiek op af komt. Helaas moet ook Rotterdam, door de aanslagen van de afgelopen jaren in verschillende Europese steden, extra alert zijn op locaties waar veel mensen bijeenkomen. Daarom gaat de gemeente Rotterdam op de Witte de Withstraat en de Meent preventieve veiligheidsmaatregelen nemen, die de weerbaarheid van deze straten zullen verhogen.

Dit zijn de uitgangspunten van de werkzaamheden:

– de woningen, winkels en horeca zijn altijd bereikbaar
– de gemeente werkt zoveel mogelijk vanaf het trottoir, zodat er zo min mogelijk overlast voor het verkeer op straat is
– voor de hulpdiensten is altijd een route beschikbaar
– de terrashekken worden zo snel mogelijk geplaatst, zodat de ondernemers met terrassen geen last hebben van de werkzaamheden ná de start van het terrasseizoen

Alle informatie over de weerbaarheidsmaatregelen staat op www.rotterdam.nl/weerbaarheid.  – de planning is onder voorbehoud van onvoorziene (weers)omstandigheden.


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Brigitte Moratis, persvoorlichter Stadsbeheer, 010 267 61 24 of ba.moratis@rotterdam.nl