Direct naar de content

Weekendafsluiting Maastunnel voor verkeer van noord naar zuid

Voorbereidende werkzaamheden voor de renovatie

De Maastunnel wordt aankomend weekend en de twee weekenden daarna afgesloten voor het snelverkeer van noord naar zuid. Verkeer van zuid naar noord blijft wel mogelijk. Deze afsluitingen hebben te maken met de voorbereidende werkzaamheden voor de renovatie en restauratie van de Maastunnel (vanaf 3 juli 2017 tot september 2019).

Tijdelijke vluchttrappen
Bouwpartner ‘Combinatie Aanpak Maastunnel’ gaat in beide tunnelbuizen ruimte maken voor tijdelijke vluchttrappen bij de vluchtdeuren. Deze werkzaamheden worden in drie weekenden uitgevoerd. Tijdelijke vluchttrappen zijn nodig voor de bouwfase. Tijdens de renovatie en restauratie van de tunnelbuizen komen hier permanente vluchttrappen voor in de plaats. Het aanbrengen van vluchttrappen is een van de maatregelen die we nemen om de tunnel in 2019 te laten voldoen aan de wet- en regelgeving voor veiligheid in tunnels.

De weekendafsluitingen zijn:
– vanaf vrijdagavond 10 maart 22.00 uur tot en met maandagochtend 13 maart 06.00 uur
– vanaf vrijdagavond 17 maart 22.00 uur tot en met maandagochtend 20 maart 06.00 uur
– vanaf vrijdagavond 31 maart 22.00 uur tot en met maandagochtend 3 april 06.00 uur.

Daarnaast wordt de Maastunnel in de komende periode regelmatig in de nacht afgesloten van noord naar zuid. Deze nachtafsluitingen zijn van 22.00 – 06.00 uur.

Omleiding via Erasmusbrug
Het snelverkeer van noord naar zuid wordt omgeleid via de Erasmusbrug, de omleiding staat op borden aangegeven. Snelverkeer van zuid naar noord blijft wel mogelijk.
De afsluiting heeft geen gevolgen voor fietsers en voetgangers.


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Brigitte Moratis, persvoorlichter Stadsbeheer, 06 22 96 65 62 of ba.moratis@rotterdam.nl