Direct naar de content

Weekberichten15 t/m 22 september


 

Opening expositie ‘Allemaal Rotterdammers’
Zondag 15 september, 15.30 uur
Museum Rotterdam, Rodezand 26

Vanaf de jaren '70 arriveren vele vaders en moeders, afkomstig vanuit de hele wereld, met hun gezin in Rotterdam. Sommige om geld te verdienen, anderen op de vlucht of op zoek naar een beter leven. Fotograaf Robert de Hartogh (Rotterdam, 1942) heeft het leven van deze migranten vastgelegd. Door zijn lens is de open en optimistische blik van nieuwe bewoners te zien. Burgemeester Aboutaleb opent de expo 'Allemaal Rotterdammers' officieel op zondag 15 september. De expositie neemt bezoekers mee langs het beeldverhaal van de Rotterdamse migranten. (Meer informatie bij: Claudia Verhulp, bestuursvoorlichter burgemeester Aboutaleb, tel. 06 – 512 66 315)


Het Rotterdamse Miljoenenontbijt
Woensdag 18 september, 7.30 – 9.30 uur
De Doelen,Schouwburgplein 50

De dag na Prinsjesdag organiseren VNO-NCW Regio Rotterdam, PwC Rotterdam en ING elk jaar Het Miljoenenontbijt Rotterdam waarbij de Miljoenennota en de financiële gevolgen voor Rotterdam centraal staan. Burgemeester Aboutaleb, minister Cora van Nieuwenhuizen, Mai Elmar (voorzitter VNO-NCW Rotterdam) en Gülbahar Tezen (partner PWC) zijn de sprekers. Dagvoorzitter is Frederique de Jong (presentator en journalist). (Meer informatie bij: Claudia Verhulp, bestuursvoorlichter burgemeester Aboutaleb, tel. 06 – 512 66 315)


Wandeling Lampjes van Pernis
Woensdag 18 september, 19.00 uur
Huis van de Wijk ‘de Bonte Koe’, Ring 224 in Pernis

Burgemeester Aboutaleb bezoekt aanstaande woensdag de 8e editie van ‘Lampjes van Pernis, een avondwandeling over de geschiedenis van de haven en het dorp Pernis. Pernis is overdag al een prachtig dorp in de Rotterdamse haven, maar de magie van het dorp komt ’s avonds pas echt tot uiting. Het dorp wordt dan omgeven door honderden lampjes, met elk een eigen verhaal. De lampjes zijn afkomstig van raffinaderijen, scheepsdokken, containeroverslag, Beneluxster, Waterweg en in de verte zelfs de skyline van Rotterdam. Een mooi contrast met de sfeervolle straatverlichting in de historische woonkern. Een enthousiaste gids vertelt wat elk lampje betekent. Beperkt aantal plaatsen beschikbaar. ((Meer informatie bij: Claudia Verhulp, bestuursvoorlichter burgemeester Aboutaleb, tel. 06 – 512 66 315)

En verder…
is wethouder Bert Wijbenga (samenleven) op maandag 16 september om 19.00 uur aanwezig bij de wervingsactie Buurtpreventie. Hij geeft de officiële aftrap van de eerste voorlichtingsbijeenkomst in de Oosterflank in wijkgebouw De Oriënt. (Meer informatie: Lisette van Bale, bestuursvoorlichter wethouder Wijbenga, tel. 06 – 283 627 17)


Noot voor de redactie:

De weekberichten worden ook gepubliceerd op rotterdam.nl/weekberichten