Direct naar de content

Weekberichten

Openbare optredens van college van B en W

Periode 13 t/m 19 januari 2014

Start nieuwbouw Boergoensestraat
Maandag 13 januari 2014, 13.15 uur
Bethelkerk, Boergoensevliet 24

Wethouder Hamit Karakus (o.a. wonen en projectwethouder Zuid) is maandag 13 januari aanwezig bij de start van de bouw van een jeugdwoonlocatie in de Boergoensestraat in Oud-Charlois (Rotterdam). Op deze locatie komen jonge mensen te wonen of logeren met een lichamelijke of verstandelijke beperking of een combinatie hiervan. In totaal worden 27 woon- en logeereenheden gebouwd voor kinderen, jongeren en jongvolwassenen met verschillende beperkingen. Middin levert met deze nieuwbouwlocatie een bijdrage aan het beoogde doel van het Nationaal Programma Rotterdam: het verhogen van de leefbaarheid in deze historische wijk.
(Meer informatie bij Edwin Cornelisse, bestuursvoorlichter wethouder Karakus, tel. 06 – 100 64 779)

Netwerkgala People's Business
woensdag 15 en donderdag 16 januari, 17.00 uur
WTC, Beursplein

Tijdens het jaarlijkse netwerkgala People’s Business in het WTC ontmoeten ondernemers uit de regio Rijnmond elkaar. Het evenement trok vorig jaar meer dan 4000 bezoekers. Dit jaar staat People's Business in het teken van de gemeenteraadsverkiezingen. Alexander Pechtold verricht de officiële opening, daarna lanceert burgemeester Ahmed Aboutaleb de Ondernemersstemwijzer van MKB Nederland. Op donderdag om 19.30 uur reikt burgemeester Aboutaleb de Rijnmond Business Influential Award uit.
(Meer informatie bij Lennart de Jong, Concerncommunicatie gemeente Rotterdam, tel. 06 – 53284813)

Startschot Shell Eco-marathon
Donderdag 16 januari, 11.45 uur
RDM campus, Heijplaatstraat 23

Donderdag 16 januari geeft burgemeester Ahmed Aboutaleb samen met Dick Benschop, president-directeur Shell Nederland BV, het startschot voor een nieuwe editie van Shell Eco-marathon Europa 2014. In het dok van de RDM Campus is een indoor test track aangelegd waar testritten met Shell Eco-marathon voertuigen gemaakt worden. Als onderdeel van de openingsceremonie zal burgemeester Aboutaleb drie rondes rijden op het circuit. Er doen twintig Nederlandse Shell Eco-marathon teams en een Frans team mee. Shell Eco-marathon is een jaarlijkse studentenwedstrijd op het gebied van innovatie, techniek en duurzaamheid die wordt gehouden in Europa, Noord- en Zuid Amerika en Azië. Het doel is discussie op gang brengen over duurzame oplossingen voor het mondiale energievraagstuk.
(Meer informatie bij: Lennart de Jong, concerncommunicatie gemeente Rotterdam, tel. 06 – 532 848 13)

Jubileum “De Lijn”
Zondag 19 januari, 15.00 uur
SS Rotterdam, 3e Katendrechtse Hoofd 25

Vereniging “De Lijn”, voor voormalige en huidige werknemers van de Holland-Amerika Lijn, viert zondag 19 januari op het SS Rotterdam haar 25-jarig jubileum. Tijdens het officiële gedeelte dat om 15.00 uur start, neemt wethouder Jeannette Baljeu het eerste exemplaar in ontvangst van het Jubileumboek dat door en voor de leden is geschreven. Voor de Jubileumdag hebben zich zo’n 1300 belangstellenden aangemeld.
(Meer informatie bij: Debby Vermeulen, Concerncommunicatie gemeente Rotterdam, tel. 06 – 13206889)


Noot voor de redactie:

De weekberichten worden ook gepubliceerd op rotterdam.nl/weekberichten