Direct naar de content

Weekberichten van maandag 25 tot en met zondag 31 mei

Finish Roparun
Maandag 25 mei, tussen 10.45 en 15.00 uur
Coolsingel, stadhuis

Maandag staat burgemeester Ahmed Aboutaleb bij de finish van de Roparun om de teams te ontvangen. De Roparun is een estafetteloop van meer dan 500 kilometer van Parijs en Hamburg naar Rotterdam waarbij mensen, in teamverband, een sportieve prestatie leveren om geld op te halen voor mensen met kanker. Een Roparunteam bestaat uit maximaal acht lopers die gemiddeld 65 kilometer lopen. Daarnaast zijn er minimaal twee fietsers bij en nog een aantal mensen in de begeleiding. Het motto van Roparun is: “Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven”. (Meer informatie: Maj-Britt van Raalte, concerncommunicatie gemeente Rotterdam, tel. 06-126 588 13)

Startschot Skûtsjesilen
Woensdag 27 mei, 18.00 uur
Kralingse plas, Plaszoom

Woensdag geeft burgemeester Ahmed Aboutaleb het startschot van Skûtsjesilen Holland 2015 op de Kralingse plas. Een skûtsje (Fries voor 'schuitje'), een houten of stalen Friese tjalk, is oorspronkelijk gebouwd voor het vervoer van vracht in Friesland. Donderdag en vrijdag worden in de middag en avond wedstrijden gevaren op de Kralingse plas. Om 18.00 uur start een avondprogramma op het ponton Zie ook: http://www.skutsjesilenholland.nl. (Meer informatie: Maj-Britt van Raalte, concerncommunicatie gemeente Rotterdam, tel. 06-126 588 13)

Shiplinkbeurs
Donderdag 28 mei, 17.00 uur
Schiecentrale, Lloydstraat 5

Havenwethouder Pex Langenberg opent donderdag om 17.00 uur de tweejaarlijkse Shiplinkbeurs. Deze maritieme beurs vindt plaats in de Schiecentrale aan de Lloydstraat. (Meer informatie bij: Anna Feiner, Concerncommunicatie gemeente Rotterdam, tel. 06 – 22049657

Oplevering woningen Voornsehof
Vrijdag 29 mei 2015, 11.00 uur
Oudenhoornstraat 17

Wethouder Ronald Schneider (Stedelijke ontwikkeling) overhandigt vrijdag de sleutels aan de nieuwe bewoners van het project Voornsehof in Oud-Charlois. Dit nieuwbouwproject omvat 55 eengezinswoningen en was binnen 5 maanden verkocht. De meeste nieuwe bewoners zijn jonge gezinnen en maken de volgende stap in hun wooncarrière in hun eigen buurt. (Meer informatie bij: Edwin Cornelisse, Concerncommunicatie gemeente Rotterdam, tel. 06 – 10064779)

Op z’n Rotterdams
Vrijdag 29 mei, 18.00 uur
Beurstraverse (Koopgoot)

Dave von Raven (The Kik) en wethouder Maarten Stuijvenberg openen vrijdag in de Beurstraverse het nieuwe stadsevenement ‘Op z’n Rotterdams’. De Koopgoot wordt drie dagen lang omgedoopt tot ‘Kookgoot’. Zes Rotterdamse Horeca-toppers openen er tijdelijke restaurants. Op het Grotekerkplein zorgen onder andere de broers Bing & Bao voor een Aziatisch eetfeest. In de Vietnamese, Chinese en Indische foodstands kan het publiek eetbare insecten, gefrituurde inktvis en visballen proeven. De Kruiskade wordt omgetoverd tot Madison Avenue, New York. Op het Binnenwegplein zorgen kunstenaars, street artists en straatmuzikanten voor een Parijs straatbeeld. (Meer informatie bij: Maarten Molenbeek, concerncommunicatie gemeente Rotterdam, 06 – 22661917

Aardig Onderweg Awards en bekendmaking stadslied
29 mei, 20.00 uur
WTC Beursplein

Vrijdag maken burgemeester Aboutaleb en Pedro Peters, directeur RET, de winnaars van de drie juryprijzen van de Aardig Onderweg Awards bekend. De winnaars ontvangen elk 10.000 euro en maken ook nog kans op de publieksprijs, die op 26 juni in het Luxor Theater bekend wordt gemaakt. Ter ere van het vijfjarige bestaan van de Aardig Onderweg Awards hebben Rotterdamse artiesten (Lee Towers, Dave von Raven, Shirma Rouse, Sabrina Starke, Frédérique Spigt, Ntjam Rosie, Marian Mudder, Martin van Waardenberg, Adlicious en ook burgemeester Ahmed Aboutaleb) het lied ‘Kom mee met mij’ opgenomen, een ode aan de stad Rotterdam. Pedro Peters overhandigt vrijdag de eerste cd van dit lied aan burgemeester Aboutaleb. Na 29 mei is het lied te downloaden op iTunes en Spotify. Op YouTube en www.aardigonderweg.nl is de clip te bekijken. (Meer informatie bij de afdeling perswoordvoering RET, tel. 010 – 447 67 77)

Jubileum Home-Start
Zaterdag 30 mei, 10.30 uur
Plaswijckpark

Home-Start ondersteunt ouders bij de opvoeding van hun kinderen. Ervaren en getrainde vrijwilligers bieden ondersteuning, praktische hulp en vriendschap aan ouders met ten minste één kind tot zeven jaar. Humanitas Home-Start Rotterdam bestaat dit jaar 10 jaar. Ter gelegenheid hiervan organiseren zij een gezellig dagje uit voor alle Home-Start gezinnen en hun vrijwilligers. Wethouder Hugo de Jonge (Gezin) is hierbij aanwezig en geeft het startsein voor de dag. (Meer informatie bij: Tjeerd Agema, Concerncommunicatie gemeente Rotterdam, tel. 06 – 51074786)

35-jarig jubileum Poppentheater
Zaterdag 30 mei, 14.00 uur
Poppentheater Binnenwegplein

Zaterdag 30 mei steekt burgemeester Ahmed Aboutaleb de vlag uit bij het kleine poppentheater op het Binnenwegplein dat dit jaar 35 jaar bestaat. Wim Noordegraaf is een van de oprichters. Hij begon in 1972 als poppenspeler in het Oude Westen. In 1980 plaatste hij zijn mobiele poppenkast op het Binnenwegplein. Later werd dat een vaste locatie, eerst van hout, nu van staal. Samen met collega’s verzorgt hij elke woensdag, zaterdag en zondag een voorstelling. Komende zaterdag is het poppentheater non-stop open vanwege het jubileum. (Meer informatie: Maj-Britt van Raalte, concerncommunicatie gemeente Rotterdam, tel. 06-126 588 13)

Heropening historisch mausoleum
Zaterdag 30 mei, 16.30 uur
Begraafplaats Oud Kralingen, Laan van Oud Kralingen 1

Zaterdag 30 mei wordt het mausoleum op de begraafplaats Oud Kralingen weer in gebruik genomen, nu als columbarium (bewaarplaats voor urnen). De grafkapel in Neoromaanse stijl is een Rijksmonument. Het werd in 1911 gebouwd voor de familie van Pieter Kruijff Bartholomeus Zn. Bibliotheek Alexanderpolder aan de Jan Bijloostraat 11 organiseert een tentoonstelling en lezing over de symboliek en geschiedenis van het mausoleum. De tentoonstelling is van 26 mei t/m 7 juni te bezichtigen tijdens de reguliere openingstijden. De lezing door Ad Backx is op donderdag 28 mei om 19.30 uur. Zaterdag 30 mei (her)opent burgemeester Aboutaleb de historische grafkapel door een rijksmonumentenschildje te bevestigen. De heer Backx, architect in ruste, spreekt over de restauratie. (Meer informatie: Maj-Britt van Raalte, concerncommunicatie gemeente Rotterdam, tel. 06-126 588 13)


Noot voor de redactie: