Direct naar de content

Weekberichten van 9 tot en met 16 september 2018

Ladies Ride
Zondag 9 september, 10.35 uur
Sicilieboulevard, Nesselande

Wethouder Sven de Langen (o.a. sport) geeft zondag het startschot voor de Ladies Ride. De Ladies Ride is een fietstocht voor vrouwen en werd in 2005 opgericht door oud Wereld- en Olympisch kampioen wielrennen Leontien van Moorsel. Sinds 2008 kent ook Rotterdam een editie van dit evenement. De vrouwen kunnen 100, 65 of 35 kilometer fietsen. (Meer informatie: Marjolijn van Goethem, bestuursvoorlichter wethouder Sven De Langen, tel. 06-28362889)

Cadeau aan de stad
Maandag 10 september, 17.15 uur
Theater Zuidplein

De stichting Rotterdamse Sporticonen organiseert dit jaar het congres “Cadeau aan de stad” in Theater Zuidplein voor studenten en leerlingen van de onderwijspartners van Rotterdamse Sporticonen. Dit doen ze in het kader van de 25ste Bep van Klaveren Memorial. Wethouder Sven de Langen (o.a. sport) neemt het cadeau voor de stad in ontvangst namens het college. (Meer informatie: Marjolijn van Goethem, bestuursvoorlichter wethouder Sven De Langen, tel. 06-28362889)

Kick-Off project Energietransitie Hogeschool Rotterdam
Dinsdag 11 september, 14.00 uur
Hogeschool Rotterdam, wijnhaven 99

Nu het collegejaar weer is begonnen, starten ook de tweedejaars studenten ‘Creative Media and Game Technologies’ van de Hogeschool Rotterdam weer aan hun studie. Om hun eerste studieproject over de energietransitie af te trappen, gaat wethouder Arno Bonte (o.a. energietransitie) met de studenten in gesprek over de uitdagingen omtrent deze opgave. (Meer informatie: Anna Feiner, bestuursvoorlichter wethouder Arno Bonte, tel. 06-22049657)

Tamara Launch Event
Woensdag 12 september, 15.30 uur
VNAB, Boompjes 251, Rotterdam

Wethouder Adriaan Visser (o.a. haven) spreekt op een evenement georganiseerd door TAMARA waar onder andere het eerste e-arbitrage en e-mediation platform van Nederland wordt gelanceerd. Sinds de oprichting in 1988 biedt de stichting Transport and Maritime Arbitration Rotterdam-Amsterdam (TAMARA) een platform voor het voeren van professionele arbitrages op de terreinen scheepvaart, scheepsbouw, transport, opslag, logistiek en internationale handel door Rotterdamse Arbiter en Mediators. (Meer informatie: Leendert Vermeulen, bestuursvoorlichter wethouder Adriaan Visser, tel. 06-18191104)

Afsluiting Project Cargo Summit
Donderdag 13 september, 15.00 uur
Onderzeebootloods, RDM Rotterdam, RDM-Straat 1, Rotterdam

Wethouder Adriaan Visser (o.a. haven) sluit op donderdag Project Cargo Summit af. Het evenement bestaat uit een tweedaagse conferentie en een expositie voor bedrijven en dienstverleners in de project lading (grote, zware, waardevolle of kritische lading voor grote projecten). Voor de conferentie hebben zich 600 mensen aangemeld. (Meer informatie: Leendert Vermeulen, bestuursvoorlichter wethouder Adriaan Visser, tel. 06 – 18 19 11 04)

WTC Businessclub
Donderdag 13 september, 17:00 uur
WTC Rotterdam

Aanstaande donderdag gaat wethouder Barbara Kathmann (o.a. Economie) in gesprek met zo’n 50 ondernemers van de WTC Businessclub. De ambitie van het coalitieakkoord in relatie tot kansen voor ondernemers komt onder andere aan bod. De WTC Businessclub bestaat naast ondernemers die in het WTC gevestigd zijn, ook uit ondernemers die elders in Rotterdam zijn gevestigd. (Meer informatie: Saskia Kooijman-Castelijns, bestuursvoorlichter wethouder Barbara Kathmann, tel. 06-53786101)

Opening fototentoonstelling ‘Dit is Cas!’
Vrijdag 14 september, 18:00 uur
Nederlands Fotomuseum

Vrijdagavond opent wethouder Said Kasmi (o.a. cultuur) de fototentoonstelling ‘Dit is Cas!’ in het Nederlands Fotomuseum. De tentoonstelling bestaat uit vintage foto’s van Cas Oorthuys. Het Nederlands Fotomuseum beheert zijn archief van circa een half miljoen foto’s, waaronder duizenden vintage prints. Hieruit is voor de tentoonstelling ‘Dit is Cas!’ een selectie gemaakt. (Meer informatie: Saskia Kooijman-Castelijns, bestuursvoorlichter wethouder Said Kasmi, tel. 06-53786101)

Sociale straat Overschie
Zaterdag 15 september, 10.00 uur
Baumannlaan

De gebiedscommissie Overschie en de OndernemersVereniging Overschie organiseren eens per twee jaar een Sociale Straat. In de Sociale Straat presenteren alle dienstverleners op maatschappelijk en sociaal terrein zich aan de Overschiese bewoners. Daarnaast is er een markt en zijn er attracties voor kinderen. Wethouder Sven de Langen (o.a. zorg) verzorgt de aftrap van de Sociale Straat. (Meer informatie: Marjolijn van Goethem, bestuursvoorlichter wethouder Sven De Langen, tel 06-28362889)

Lancering trailer Psychopath on the Cyclepath tegen appgebruik op de fiets
Zaterdag 15 september, 11.00 uur
Pathé bioscoop Schouwburgplein, Rotterdam

Appen op de fiets is gevaarlijk. Voor de jaarlijkse prijsvraag van TottallyTraffic om verkeersveilig gedrag van jongeren tussen de 12 en 18 jaar te bevorderen, hebben leerlingen uit klas TV2A van het Wolfert van Borselen Tweetalig met een eigen (horror)video gewonnen in de categorie havo/vwo. Als prijs is de film door een professioneel filmbedrijf omgezet naar een officiële campagnevideo. Wethouder Judith Bokhove lanceert op zaterdag 15 september om 11.00 uur de trailer en feliciteert hierbij de makers/acteurs. (Meer informatie: Anna Feiner, bestuursvoorlichter wethouder Judith Bokhove, tel. 06-22049657)

Opening Cultureel Seizoen
Zondag 16 september, 16.00 uur
SS Rotterdam, 3e Katendrechtse Hoofd 25

Wethouder Said Kasmi (o.a. cultuur) reikt op zondag 16 september de Doro Siepelprijs en de Cultuurpenning uit tijdens de opening van het cultureel seizoen. De opening van het cultureel seizoen wordt traditiegetrouw georganiseerd door Rotterdam Festivals. Dit jaar heeft de opening een extra feestelijk tintje in het kader van het 25-jarig bestaan van Rotterdam Festivals. Rotterdam Festivals reikt in het kader hiervan ook nog de award voor Het Beste Rotterdamse Festival Aller Tijden uit, gekozen door het publiek. (Meer informatie: Saskia Kooijman-Castelijns, bestuursvoorlichter wethouder Kasmi, tel. 06-53786101)

Hefpark Muziekpark
Zondag 16 september, 12:00 uur
Hefpark

Op zondag opent wethouder Richard Moti (o.a. NPRZ) het festival ‘Hefpark Muziekpark’. Het festival vindt plaats aan de voet van De Hef tussen Stieltjesplein en de Oranjeboomstraat. Een zinderend nazomerfestival vol met muziek en zang door diverse koren, ensembles en talent uit de wijken Feijenoord, Kop van Zuid en Noordereiland. (Meer informatie: Monique de Jongh, bestuursvoorlichter wethouder Richard Moti, tel. 06-82517742)

En verder…

Opent wethouder Said Kasmi op vrijdag 14 september om 21:00 uur het festival ‘Muziek aan de Rotte’. (Meer informatie: Saskia Kooijman-Castelijns, bestuursvoorlichter wethouder Kasmi, tel. 06-53786101)

Reikt wethouder Said Kasmi op zondag 16 september om 19:30 een award uit tijdens de Street Art Awards Benelux in Theater Rotterdam. (Meer informatie: Saskia Kooijman-Castelijns, bestuursvoorlichter wethouder Kasmi, tel. 06-53786101)


Noot voor de redactie: