Direct naar de content

Weekberichten van 9 tot en met 15 februari

Staatssecretaris Mansveld bezoekt RDM Campus
Maandag 9 februari,13.30 uur
RDM campus, RDM-kade 59

Maandag 9 februari ontvangt wethouder Pex Langenberg op de RDM Campus staatssecretaris Mansveld van Infrastructuur en Milieu. De wethouder licht de Rotterdamse situatie op het gebied van de luchtkwaliteit toe. Staatssecretaris Mansveld zal een nieuwe regeling aankondigen ter verbetering van de luchtkwaliteit in steden. Samen met de wethouder ondertekent ze een convenant over een proef met waterstofbussen. (Meer informatie bij: Anna Feiner, Concerncommunicatie gemeente Rotterdam, tel. 06 – 22049657)

Minister-president Rutte bezoekt Markthal
Maandag 9 februari, 15.00 uur
Markthal,Ds Jan Scharpstraat 298

Maandag 9 februari brengt minister-president Rutte een bezoek aan de Markthal. Hij is aanwezig bij een bijeenkomst over de MKB Groeiagenda. Michaël van Straalen (voorzitter van MKB-Nederland), wethouder Maarten Struijvenberg en diverse ondernemers spreken tijdens deze bijeenkomst. (Meer informatie bij: Maarten Molenbeek, Concerncommunicatie gemeente Rotterdam, 06 – 22661917)

Inholland International Week Rotterdam 2015
Maandag 9 februari, 16.20 uur
Stadhuis, Coolsingel 40

Hogeschool Inholland Rotterdam organiseert in de week van 9 tot en met 12 februari 2015 een International Week. Tijdens deze week worden internationale gastdocenten ontvangen die colleges gaan geven aan de studenten. Wethouder Hugo de Jonge (Onderwijs) heet deze docenten maandag welkom in het stadhuis. (Meer informatie bij: Tjeerd Agema, Concerncommunicatie gemeente Rotterdam, tel. 06 – 51074786)

Uitreiking certificaten ‘Aan de slag met je talenten’
Dinsdag 10 februari, 9.15 uur
Dona Daria, Gerard Scholtenstraat 129

Wethouder Ronald Schneider (Integratie) reikt dinsdag certificaten uit aan vrouwen die hebben deelgenomen aan de training ‘Aan de slag met je talent”. Dit is een trainingstraject van Dona Daria, Kenniscentrum Emancipatie, om vrouwen met een korte afstand tot de arbeidsmarkt klaar te stomen richting werk. De vrouwen werken in de training aan het vergroten van o.a. hun zelfvertrouwen en hun communicatieve- en sollicitatievaardigheden. (Meer informatie bij: Edwin Cornelisse, Concerncommunicatie gemeente Rotterdam, tel. 06 – 10064779)

010 Debat: Auto niet langer heilige koe
Dinsdag 10 februari, 20.00 uur
DE Café, Stationsplein (Centraal station)

Wethouder Pex Langenberg is dinsdag 10 februari aanwezig bij het 010 debat over mobiliteit en luchtkwaliteit. Hij hoort graag de reactie van de Rotterdammers over de nieuwe visie op mobiliteit in de stad. Is het een verademing dat de fietser en de voetganger ruim baan krijgen? Of zorgt deze ‘jacht’ op vervuilende auto's voor een verminderde verkeerscirculatie en is het daarmee slecht voor de (lokale) economie van onze stad? (Meer informatie bij: Anna Feiner, Concerncommunicatie gemeente Rotterdam, tel. 06 – 22049657)

De onzichtbare gezichten van Rotterdam 
Donderdag 12 februari,16.00 uur
Buurthuis de Arend, Kaapstraat 34

Luc Manders, directeur van buurthuis de Arend, overhandigt donderdag 12 februari het eerste exemplaar van de interviewbundel 'De onzichtbare gezichten van Rotterdam' aan wethouder Maarten Struijvenberg. Tevens vindt de opening plaats van dit buurthuis in de Afrikaanderwijk waar allerlei activiteiten worden georganiseerd voor kinderen met een beperking. (Meer informatie bij: Maarten Molenbeek, Concerncommunicatie gemeente Rotterdam, 06 – 22661917)

The Danish Event
Vrijdag 13 februari, 18.00 uur
Wereldmuseum, Willemskade 22

Vrijdag 13 februari houdt wethouder Pex Langenberg samen met de Deense Ambassadeur een welkomstwoord tijdens The Danish Event. Tijdens dit event staat de relatie tussen Denemarken en Nederland centraal.The Danish national youth-orchestra DUEN geeft een voorstelling van verschillende arrangementen van beroemde Noorse componisten. (Meer informatie bij: Anna Feiner, Concerncommunicatie gemeente Rotterdam, tel. 06 – 22049657)


Noot voor de redactie: