Direct naar de content

Weekberichten van 9 tot en met 15 april 2018

Opening Lekker Fit!week
Maandag 9 april, 8.30 uur
Imeldaschool, Veurstraat 3-7, Rotterdam

Van 9 tot en met 13 april is er weer volop aandacht voor gezonde voeding en bewegen in Rotterdam tijdens de Lekker Fit!week. Het thema van de week is Grenzeloos Lekker Fit!. ‘Grenzeloos’ want behalve scholen, peuterspeelzalen en kinderdagverblijven doen steeds meer partners in de wijken mee met het programma Rotterdam Lekker Fit! Op maandag 9 april opent wethouder Adriaan Visser (o.a. sport) de Rotterdam Lekker Fit! week 2018. Hij start de week met het koken van een gezond gerecht. Dit doet hij samen met de leerlingen van de Imeldaschool. (Meer informatie bij: Monique de Jongh, bestuursvoorlichter wethouder Adriaan Visser, tel. 06 – 82 51 77 42)

Aftrap Girlsday 2018
Donderdag 12 april. 9.00 uur
Librijsteeg 4, Rotterdam

Donderdagochtend trapt wethouder Sven de Langen (onderwijs) de Girlsday af door 15 meiden uit 2 havo/vwo te ontvangen voor het programmaonderdeel ‘Van idee naar App’. Girlsday is een initiatief van VHTO om aandacht te vragen voor het belang dat meer meiden voor technische vervolgopleidingen kiezen en een beter beeld van krijgen van de beroepsmogelijkheden. Circa 50 vrouwelijke medewerkers van de gemeente Rotterdam ontvangen op 12 april bijna 330 meiden op 24 verschillende locaties om te vertellen over hun werk. (Meer informatie: Kim Harmsen, bestuursvoorlichter wethouder Sven de Langen, tel. 06 – 41 54 99 95)

100-jarig bestaan NO-FOTA
Donderdag 12 april, 19.00 uur
De Doelen, Rotterdam

Donderdagavond spreekt Wethouder Maarten Struijvenberg (economie) tijdens het 100-jarig bestaan van de Rotterdamse Handelsvereniging NO-FOTA. De vereniging viert het jubileum donderdagavond groots in de Doelen met o.a. een diner. NO-FOTA is de afgelopen 95 jaar gevestigd in Rotterdam. (Meer informatie: Saskia Kooijman-Castelijns, bestuursvoorlichter wethouder Maarten Struijvenberg, tel. 06 – 53 786 101)

75-jarig jubileum Nederlandse Vereniging van Kapiteins ter Koopvaardij
Donderdag 12 april, 14.15 uur
KR&ZV De Maas, Veerdam 1

Prinses Margriet is donderdagmiddag aanwezig bij de viering van het 75-jarig jubileum van de Nederlandse Vereniging van Kapiteins ter Koopvaardij in de Maas bij de Veerhaven. Ze woont een symposium bij over het juridische krachtenveld waarin kapiteins opereren, en neemt een jubileumboek in ontvangst. Burgemeester Aboutaleb zal haar begeleiden. De Nederlandse Vereniging voor Kapiteins ter Koopvaardij werd op 1 juli 1943 opgericht in Londen door 36 kapiteins, uit bezorgdheid over de oorlogssituatie. Prinses Margriet is petekind van de Nederlandse koopvaardij. (Meer informatie bij: Lennart de Jong, bestuursvoorlichter burgemeester Aboutaleb, 06 – 532 848 13)

Opening interactieve speeltuin Dokhavenpark
Vrijdag 13 april, 11.30 uur
Speelplek Dokhavenpark, Charloise hoofd, Rotterdam

De speelplek bij het Dokhavenpark is vernieuwd. Zo heeft de speelplek de eerste interactieve voetbalmuur en is het tevens de eerste Esther Vergeercourt in Rotterdam. Wethouder Sven de Langen opent de nieuwe interactieve speeltuin samen met leerlingen van OBS Charlois en omwonenden. (Meer informatie: Kim Harmsen, bestuursvoorlichter wethouder Sven de Langen, tel. 06 – 41 54 99 95)


Noot voor de redactie: